De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Sony zet Android 4.3-broncode voor Xperia’s online

Gijs Ettes
26 juli 2013, 12:14
1 min leestijd
Sony zet Android 4.3-broncode voor Xperia’s online
xperiaz

Sony heeft de benodigde broncode online gezet waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen om zelf een Android 4.3-rom in elkaar te zetten. Het gaat hierbij wel alleen om de  Xperia Z, Xperia ZL en de Xperia Tablet Z.

Ontwikkelaars van Sony hebben de stock Android-versie van Android 4.3  (Jelly Bean) al grotendeels werkend weten te krijgen op verschillende Xperia-toestellen, zo meldt het bedrijf op zijn blog.  De software is daarom nog niet geschikt voor dagelijks gebruik, maar Sony heeft zijn tot nu toe geboekte resultaten alvast op Github gezet, zodat custom rom-ontwikkelaars er al mee aan de slag kunnen.

Lees verder na de advertentie.

Sony gaf donderdag al aan dat de Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia SP en Xperia Z Ultra een update krijgen naar Android 4.3. Wanneer is nog niet bekend.  Sony is ook van plan om enkele apparaten die nog op Android 4.1 draaien van een update naar Android 4.3 te voorzien. Het bedrijf geeft echter niet aan om welke toestellen het daarbij gaat.

Updateplannen Samsung en HTC nog onbekend

Samsung en HTC hebben nog alleen aangegeven dat ze momenteel de mogelijkheden bekijken, maar het is natuurlijk te verwachten dat vlaggenschepen Samsung Galaxy S4 en de HTC One op den duur Android 4.3 draaien. Dit kan echter nog wel een tijdje duren.

Lees alles over over de nieuw Jelly Bean-update in ons  Android 4.3-overzicht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu