SoundHound en HTC gaan samenwerken

Redactie
4 november 2010, 14:14
1 min leestijd
SoundHound en HTC gaan samenwerken
soundhound-2

De populaire applicatie SoundHound, waarmee je nieuwe muziek kunt ontdekken, wordt standaard op iedere HTC-telefoon geïnstalleerd. HTC zal de concurrent van Shazam op nieuwe toestellen zetten, zoals de Desire Z en de Desire HD. Het is nog onbekend of oudere HTC-telefoons, zoals de Desire en de Legend, worden uitgerust met SoundHound.

SoundHound is een applicatie die vergelijkbaar is met Shazam, maar iets meer mogelijkheden biedt. Je hoeft je Android-telefoon namelijk niet voor een speaker te houden, maar kan een liedje ook neuriën, de titel inspreken of artiesten zoeken met de functie Say Search. In feite zijn de mogelijkheden gelijk aan SoundHound ∞ (het teken ∞ staat voor oneindig, om aan te geven dat in de betaalde versie het aantal op te vragen liedjes onbeperkt is).

“De samenwerking tussen HTC en SoundHound is een mooie overwinning voor beide partijen”, zegt vice-president Amir Arbabi van SoundHound. “SoundHound maakt het ontdekken van muziek op mobiele apparaten snel en accuraat.”

Lees verder na de advertentie.

“HTC focust zich op het verbeteren van de mobiele gebruikerservaring en muziek maakt daar onderdeel vanuit”, zegt John Wang van HTC. “We vinden het fijn om samen te werken met SoundHound en hopen dat er nog meer nieuwe muziek ontdekt gaat worden door HTC-gebruikers.”

Het is nog onbekend of gebruikers de volledige of beperkte (gratis) versie krijgen. Vooralsnog lijkt het erop dat het gaat om de gratis versie.

SoundHound is gratis te downloaden in de Android Market. Onbeperkt veel nummers opvragen? Koop dan de applicatie SoundHound ∞ voor 4,99 euro. Scan de QR-code hieronder om de gratis versie van SoundHound binnen te halen.

Bron: Phandroid

Categorie: Fabrikanten
Spotlight: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's