Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt ‘Hubble’-camera met Space Zoom-functie

De camera van de Samsung Galaxy S11 wordt intern bij het bedrijf ‘Hubble’ genoemd en heeft een nieuwe zoomfunctie die ‘Space Zoom’ heet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Space Zoom op Samsung Galaxy S11

Het alleenrecht op gebruik van de term Space Zoom is aangevraagd bij het Netwerk Voor Intellectueel Eigendom van de EU. De naam wordt gebruikt voor beeldverwerkingssoftware die ‘in kan zoomen op een onderwerp, zonder kwaliteitsverlies’, zo staat in de aanvraag.

Samsung Galaxy S10 Plus review

Daarnaast kwam naar buiten dat de volledige camera intern door Samsung ‘Hubble’ is genoemd. Dit is een verwijzing naar de Hubble-ruimtetelescoop die foto’s van de verre ruimte maakt en terugstuurt naar de aarde.

5x optisch zoomen

Volgens eerdere geruchten bestaat Hubble uit vier camera’s. Eén daarvan is een periscopische zoomlens, vergelijkbaar met die in de Huawei P30 en Oppo Reno 10X Zoom. Deze lens kan 5x optisch zoomen. De hoofdcamera zou voorzien worden van een 108 megapixel-sensor.

Of de verwijzingen naar de ruimte ook duiden op speciale nacht-functies van de camera, is onduidelijk. Google introduceerde met de Pixel 4-astrofotografie op de smartphone, waarmee kraakheldere foto’s van een sterrenhemel te maken zijn. Huawei heeft een Moon Mode, met instellingen om de maan scherp in beeld te krijgen. Het is echter ook mogelijk dat Samsung met de termen simpelweg voortborduurt op het Galaxy-thema.

Meer Samsung Galaxy S11-geruchten

Samsung presenteert de Galaxy S11 waarschijnlijk in februari, vlak voor het Mobile World Congress. Er is al wat informatie naar buiten gekomen. Niet alleen over de camera van het toestel. Zo zou de smartphone de nieuwe Exynos 990-chip aan boord hebben en voorzien zijn van een fors grotere accu.

Het laatste nieuws over Samsung

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.