De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google sluit sociale app Spaces in april

Erwin Vogelaar
25 februari 2017, 10:07
2 min leestijd
Google sluit sociale app Spaces in april

Sociale app Spaces stopt ermee. Nog vlak voor de app een eerste kaarsje op zijn verjaardagstaart mag uitblazen trekt Google de stekker eruit.

Lees verder na de advertentie.

Spaces stopt

Google stopt met Spaces. De sociale app werd nog geen jaar geleden in mei 2016 gelanceerd. Het idee van Spaces is dat mensen in groepen met gelijkgezinden over onderwerpen kunnen praten. De app werkt in samenwerking met allerlei Google-diensten, zodat gebruikers informatie over de besproken onderwerpen kunnen vinden om dit met de rest te delen.

Google wil dolgraag een eigen succesvolle sociale netwerk, zoals Facebook of Twitter. Toch blijft dit maar niet lukken. Tijdens Google I/O 2016 leek Google nog het volste vertrouwen te hebben in de kracht van Spaces. Tijdens het evenement werd er voor elke sessie een Space in de app gemaakt waar ontwikkelaars met elkaar in contact konden komen.

spaces stopt

Google heeft de aankondiging op Google+ gedaan (over gefaalde sociale netwerken gesproken). Hier schrijft John Kilcline: “Vorig jaar hebben we Spaces aangekondigd om te experimenteren met een nieuwe vorm van delen met kleine groepen. Sindsdien hebben we veel geleerd over hoe mensen samenkomen om ideeën en content rond elk onderwerp te delen. We nemen wat we geleerd hebben van Spaces en passen dit toe in onze bestaande producten.” Google bedankt zijn gebruikers die de app hebben geprobeerd.

Spaces wist al direct bij de lancering niet op te vallen. Aan de ene kant verdween de app tussen de andere niet succesvolle sociale netwerken die in 2016 werden opgericht en aan de andere kant plaatste Google de app tussen de talloze andere communicatie-apps van het bedrijf. Zo lanceerde Google in 2016 ook Allo en Duo.

Google zal Spaces vanaf 3 maart op ‘alleen lezen’ zetten, zodat de informatie nog wel beschikbaar blijft. Dit is echter maar voor een korte periode, want op 17 april gaat de app offline.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google+
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu