Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Dit zijn de specificaties van de Motorola Moto G 5G’

Mike Peek
1 november 2020, 10:10
2 min leestijd
‘Dit zijn de specificaties van de Motorola Moto G 5G’

Veel specificaties van de Motorola Moto G 5G liggen op straat. Het budgettoestel zou draaien op de gloednieuwe Snapdragon 750G-processor en een grote 5000 mAh-accu hebben.

Lees verder na de advertentie.

‘Specificaties Motorola Moto G 5G gelekt’

De website XDA Developers heeft de belangrijkste specificaties van de Motorola Moto G 5G online gezet. Dat zou één van de goedkoopste telefoons met 5G kunnen worden. Het toestel draait naar verluidt op de Snapdragon 750G, een pas net aangekondigde processor van Qualcomm. We vinden hem ook terug in de Xiaomi Mi 10T Lite. Motorola stopt daar 6GB RAM bij en er is 128GB opslagruimte aanwezig. Dit kun je overigens nog uitbreiden met een micro-sd-geheugenkaartje.

De Moto G 5G krijgt een scherm van 6,66 inch. Vermoedelijk gaat het om een lcd-scherm met een verversingssnelheid van 60Hz en een prima resolutie van 2400 bij 1080 pixels. De accu zou een capaciteit hebben van 5000 mAh.

Motorola Moto G 5G
Recent lekte het design van de Motorola Moto G 5G al uit.

De selfiecamera heeft een resolutie van 16 megapixel en er zit in een gat in het scherm. Achterop vinden we een primaire camera van 48 megapixel en een 8 megapixel-telecamera. Opvallend is dat een groothoeklens ontbreekt. Wel treffen we nog een dieptesensor aan, die de smartphone moet helpen bij het schieten van accurate portretten.

Een opvallende feature van de Moto G 5G is de fysieke Google Assistent-knop. Daarmee kun je het digitale hulpje dus eenvoudig oproepen.

Een goedkopere Moto G 5G

Afgelopen zomer bracht Motorola al de Moto G 5G Plus uit. We waren in onze recensie erg enthousiast over deze smartphone. Ten opzichte van zijn duurdere broertje moet de gewone Moto G 5G het doen met een iets tragere processor. Ook mist het 90Hz-scherm, waarmee scrollen er een stuk soepel uit ziet. Verder heb je één selfiecamera minder en ontbreekt de macrosensor op de achterkant.

Of en wanneer de Moto G 5G naar Nederland komt, is nog niet bekend. Ook naar de prijs is het nog even gissen. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over dit toestel en andere smartphones van Motorola? Houd deze website dan in de gaten, abonneer je op onze nieuwsbrief en download de gratis Android Planet-app.

Lees meer over Motorola

Bron afbeelding: Splash Leaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu