De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Snapchats eerste hardware is videozonnebril Spectacles

Erwin Vogelaar
24 september 2016, 9:54
2 min leestijd
Snapchats eerste hardware is videozonnebril Spectacles

Snapchat maakt zich met Spectacles klaar om zijn eerste hardware op de markt te zetten. Het bedrijf brengt deze zonnebril uit onder de nieuwe bedrijfsnaam Snap, Inc.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de Spectacles

Snapchat gaat zijn eerste hardware op de markt zetten. Het gaat om een zonnebril die video’s van tien secondes kan opnemen, genaamd Spectacles. De bril moet komende herfst al verkrijgbaar zijn in de Verenigde Staten voor 130 dollar. Het is nog niet duidelijk wanneer we in de Benelux met de bril aan de slag kunnen. Het bedrijf achter Snapchat noemt zichzelf bij het uitbrengen van de slimme zonnebril voortaan Snap, Inc. Hiermee geeft het bedrijf aan dat het nu meer maakt dan de bekende app Snapchat.

In de bovenhoeken van de bril zitten twee lenzen . Door het indrukken van een knop lichten de lampjes rond de lenzen op en wordt er een video van tien secondes opgenomen. Het is dus altijd duidelijk als als de bril aan het opnemen is. De camera heeft een lens van 115 graden, wat volgens Snapchat moet zorgen voor een realistisch gezichtsveld. Op Business Insider is een gelekte reclame te zien, waarin duidelijk wordt dat beelden in een cirkel worden opgenomen en dat je bij het terugkijken de smartphone kunt draaien om een ander perspectief te nemen.

Met het lekken van de eerste beelden heeft The Wall Street Journal een artikel gepubliceerd waarin Evan Spiegel, ceo van Snapchat en nu Snap, Inc, de bril bevestigd. Spiegel stelt de bril te zien als speelgoed. De wearable is ook duidelijk goedkoper dan Google Glass, waar de bril ongetwijfeld mee vergeleken gaat worden. 130 dollar is zelfs een stuk goedkoper dan de gemiddelde smartwatch of fitnesstracker. Op de website van The Wall Street Journal zijn stijlvolle foto’s van de Spectacles te zien, gemaakt voor het glossy WSJ Magazine door mode-icoon Karl Lagerfeld. Snap, Inc heeft de bril inmiddels officieel aangekondigd.

Lees het laatste nieuws over Snapchat

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu