De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Philips introduceert Android-dicteerapparaat SpeechAir

Erwin Vogelaar
23 april 2016, 10:00
2 min leestijd
Philips introduceert Android-dicteerapparaat SpeechAir

Philips komt met een nieuw Android-apparaat op de markt. Het gaat hier echter niet om een smartphone, tablet of zelfs een televisie, maar een dicteerapparaat.

Lees verder na de advertentie.

SpeechAir

Philips heeft een nieuw dicteerapparaat geïntroduceerd dat draait op Android. De SpeechAir combineert volgens het bedrijf het beste wat smartphones en dicteerapparaten te bieden hebben. Zo heeft de SpeechAir een touchscreen, camera, wifi en bluetooth, zoals we gewend zijn van onze Android-smartphones. Daarnaast heeft het apparaat ook een schuifschakeler, gaat de accu lang mee en is er bediening voor audiobewerking toegevoegd, zoals je zou verwachten van een voice recorder.

speechair

In de SpeechAir zitten drie microfoons. Een 360 graden-microfoon voor dictaties en meetings, een gerichte microfoon voor wat meer rumoerige omgevingen en een derde microfoon voor VoIP-gesprekken. Gebruikers kunnen hun stem opnemen en deze bijvoorbeeld via wifi sturen naar iemand die de audio gaat transcriberen. Philips heeft hier zelf ook een dienst voor, zodat professionals de audio uittypen. Door het gebruik van een touchscreen kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun mail ophalen of kalender bekijken, tijdens het praten.

Er is door Philips ook extra beveiliging aan het apparaat toegevoegd. Opnames kunnen in real time versleuteld worden, zodat niemand kan horen wat je zegt als dat niet de bedoeling is. Daarnaast is het scherm van Gorilla Glass gemaakt en de behuizing van antimicrobieel materiaal. De bijgevoegde camera kan automatisch barcodes scannen. Aan de achterkant zit een grote speaker om de audio terug te luisteren. Bij de voice recorder wordt een docking station geleverd om het apparaat op te laden.

SpeechAir in  de Benelux

De SpeechAir is duidelijk bedoeld voor professionals, maar het is toch interessant om te zien hoe het veelzijdige Android ook op deze manier gebruikt wordt. Het dicteerapparaat is vanaf half mei beschikbaar, maar een prijs is nog niet bekend.  Het is ook onduidelijk of de SpeechAir naar de Benelux komt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu