De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Speel Android-games op je televisie met de Envizions EVO2 game-console

Wouter Nijsen
26 mei 2011, 16:35
2 min leestijd
Speel Android-games op je televisie met de Envizions EVO2 game-console
Envisions-EVO-2

Nu de hardware van Android-telefoons en -tablets grote stappen voorwaarts maakt komen er ook steeds meer leuke games beschikbaar. Veel games zijn echter ineens een stuk leuker wanneer je ze op een groot scherm zou kunnen spelen, zoals een flatscreen-tv. Met de HDMI-aasnsluiting die ondertussen op veel Android-toestellen te vinden is kan dat natuurlijk, maar een beetje omslachtig is het wel. Daar komt bij dat de besturing van een spel dan nog steeds via het touchscreen van je android-toestel moet plaatsvinden. Envizions maakt het je een stuk makkelijker met de eerste Android game-console.

De Envizions EVO 2 draait op Android 2.2 en wordt geleverd inclusief een handige game-controller en een HDMI-kabel om de set op je televisie aan te sluiten. Aan boord vinden we een 1,2GHz processor van Samsung, Nvidia graphics en 512Mb RAM. Het contact met de digitale buitenwereld verloopt via wifi. Met een formaat van 170 x 111 x 30 mm is de de EVO 2 opvallend klein te noemen, dus daar is best wel een plaatsje voor te vinden. De EVO heeft helaas geen toegang tot de Android Market maar is voorzien van een eigen softwarewinkel. Envizions voorziet de EVO 2 van een zogenaamde “real time gaming playlist” en sociale netwerk-functies om met je vrienden in contact te blijven.

Lees verder na de advertentie.

Er wordt tevens gewerkt aan een systeem waarmee je punten kunt verzamelen die je kunt inwisselen voor premium Android-games. Volgens Envizions kan de EVO 2 gesynchroniseerd worden met je Android-telefoon of -tablet, als is het niet helemaal duidelijk om welke gegevens hierbij gedeeld kunnen worden. Envizions laat weten dat de EVO 2 regelmatig updates zal krijgen en doet een beroep op ontwikkelaars om games en apps voor deze Android game-console te ontwikkelen. Een SDK-unit van de EVO 2 is in ieder geval al beschikbaar.

De Envizions EVO 2 komt naar verwachting dit najaar op de markt, maar je kunt nu al je pre-order plaatsen. Dit is overigens niet gratis. Door betaling van $15,- verwerf je het recht om als 1 van de eersten een console te mogen kopen wanneer deze op de markt komt. Meer informatie kun je vinden op de Envizions website. Heeft Envisions met de EVO 2 een must-have Android-device in huis? Of gamen we liever op de consoles van Sony, Microsoft of Nintendo.

Via: AndroidCommunity

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu