De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Spotify denkt na over Chromecast-ondersteuning

Jarno Stinissen
15 januari 2015, 8:46
1 min leestijd
Spotify denkt na over Chromecast-ondersteuning

De populaire muziekstreamingdienst Spotify sluit Chromecast-ondersteuning toch niet uit, nadat het bedrijf zich eerder negatief uitsprak over de nieuwe Google Cast-dienst.

Google Cast for Audio is recentelijk door Google aangekondigd om de Cast-technologie van de Chromecast voor speakers beschikbaar te maken. Speakers kunnen van Google Cast worden voorzien, waarna gebruikers via de Cast-knop in apps muziek naar ondersteunde speakers kunnen streamen.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Spotify moet Google Cast for Audio niet worden verward met de Chromecast. Hoewel beide diensten erg op elkaar lijken en aan elkaar gelieerd zijn, betekent dit niet dat Spotify beide technologieën wil mijden.

Toch wel Spotify Chromecast-ondersteuning?

spotify android

“Het doel van Spotify is om muziek overal en altijd beschikbaar te maken. We zijn altijd op zoek naar  nieuwe en betere manieren om gebruikers naar hun muziek te laten luisteren, en daar kan de Chromecast een onderdeel van zijn”, aldus Spotify.  Tot op heden is de Spotify Chromecast-ondersteuning nog niet aan de app toegevoegd.

Eerder maakte de muziekstreamingdienst bekend dat het 15 miljoen betalende Spotify abonnees en  60 miljoen actieve gebruikers heeft.  Het is sinds een jaar mogelijk om zonder betaald abonnement naar muziek te luisteren. Gratis Spotify-gebruikers mogen onbeperkt muziek luisteren via hun mobiele apparaat, maar krijgen wel advertenties te horen.

Laatste nieuws over Spotify

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast 2014
Google Chromecast 2014

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu