Spotify Drive-bèta ontdekt: veiliger muziek luisteren onderweg

Thomas Haenen
5 december 2016, 16:55
2 min leestijd
Spotify Drive-bèta ontdekt: veiliger muziek luisteren onderweg

Spotify krijgt binnenkort mogelijk een automodus, zo blijkt uit een nieuwe bèta van de muziekdienst. Met de Spotify Drive-bèta kun je net wat veiliger muziek luisteren onderweg.

Lees verder na de advertentie.

Spotify Drive bèta

Spotify Drive bestaat uit een aangepaste interface met grotere knoppen, zo blijkt uit screenshots van Go2Android. De modus kan ingeschakeld worden als je de Android-app onderweg probeert te gebruiken. Zo kun je onderweg nieuwe afspeellijsten opstarten of door je playlists bladeren.

Daarnaast is de besturing licht aangepast, waardoor de app beter op de tast bruikbaar is. Je kunt swipen om door de menu’s te navigeren, of tikken op de randen van het scherm om een nieuw nummer te starten. Door dubbel te tikken ga je naar het vorige nummer terug.

Spotify Drive bèta

Om de app minder afleidend te maken, wordt er een stuk minder informatie tegelijk in beeld getoond. Als je de modus voor de eerste keer activeert verschijnt er wel een waarschuwing in beeld. Spotify geeft aan dat gebruikers niet zomaar naar het scherm te kijken tijdens het rijden, omdat dat gevaarlijke situaties kan opleveren. Zelfs met de aangepaste interface moet je de muziekdienst eigenlijk alleen gebruiken als dat écht veilig is, zo waarschuwt Spotify.

De Zweedse muziekdienst is niet het enige bedrijf dat aan een automodus sleutelt. Google lanceerde onlangs al een versie van Android Auto voor elke smartphone. Daarmee kun je navigeren en notificaties lezen onderweg met een aangepaste interface. Die app beschikt overigens óók over ingebouwde integratie met Spotify voor je muziek.

Spotify Drive bèta

Vooralsnog zou Spotify Drive alleen beschikbaar zijn in een bèta van de muziekdienst, die slechts bij een select groepje gebruikers te vinden is. Het is onbekend of en wanneer de opties worden uitgerold naar een groter publiek.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: Go2Android
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu