Spotify blijft groeien: nu 100 miljoen actieve gebruikers

Wouter Nijsen
20 juni 2016, 16:18
1 min leestijd
Spotify blijft groeien: nu 100 miljoen actieve gebruikers

Spotify heeft nu 100 miljoen actieve gebruikers, zo laat de muziekdienst weten. Dat is weer een flinke groei ten opzichte van vorig jaar, al wordt de concurrentie groter.

Lees verder na de advertentie.

Aantal Spotify-gebruikers groeit nog steeds

Toen maakte Spotify namelijk bekend 75 miljoen actieve gebruikers te hebben, waarvan er 30 miljoen betalend zijn. Nu is het aantal actieve gebruikers gestegen naar 100 miljoen, maar de muziekdienst maakt niet bekend hoeveel er hiervan betalen. Wel is duidelijk dat Spotify blijft groeien en nog steeds de populairste muziekdienst van dit moment is.

Toch wordt de concurrentie voor Spotify groter. Met name Apple Music, dat ook beschikbaar is voor Android, heeft in een relatief korte tijd veel gebruikers aan zich weten binden en heeft nu 15 miljoen actieve gebruikers.

Meer over Spotify

Vorige maand verlaagde Spotify de prijzen van haar  familie-abonnement. Je betaalt nu 14,99 euro per maand voor het  abonnement, dat door maximaal zes personen gebruikt kan worden. De prijsverlaging werd doorgevoerd om te concurreren met Apple Music, dat al langer een familie-abonnement had met dezelfde maandprijs. Het voordeel van een familie-abonnement is dat iedere gebruiker een eigen account krijgt en afspeellijsten kan maken. Aan het einde van de maand wordt het bedrag wel van één rekening afgeschreven.

Het laatste nieuws over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu