De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Reclame in je playlist: Spotify krijgt gesponsorde nummers

Thomas Haenen
20 juni 2017, 9:17
2 min leestijd
Reclame in je playlist: Spotify krijgt gesponsorde nummers

Reviewscore

7

Spotify experimenteert met nieuwe reclamevormen. De streamingdienst gaat gesponsorde nummers toevoegen aan je afspeellijsten.

Lees verder na de advertentie.

Spotify gesponsorde nummers: reclame in je afspeellijst

Boven je afspeellijst zie je de komende tijd mogelijk ‘gesponsorde nummers’ staan. Platenlabels kunnen betalen om hun nummers op die manier bij jou onder de aandacht te brengen. In theorie gaat het om nummers die aansluiten op je interesses. Het gesponsorde nummer wordt prominenter weergegeven, met een duidelijke knop om het toe te voegen aan je eigen playlist.

Vooralsnog wordt de functie slechts getest onder een kleine groep gebruikers, zo bevestigt Spotify aan TechCrunch. Mocht die test succesvol zijn, dan is de kans groot dat meer gebruikers deze reclame straks zien. Via de instellingen kun je ‘Sponsored Songs’ nu nog uitschakelen, al is onbekend of die functie blijft na de testperiode. Betaal je voor Spotify Premium, dan heb je er sowieso geen last van. De betaalde versie van de muziekdienst blijft reclamevrij.

Spotify Gesponsorde Nummers

Met de nieuwe reclamevorm hoopt Spotify meer geld binnen te halen. De muziekdienst groeit harder dan ooit en heeft inmiddels ruim vijftig miljoen betalende gebruikers. Toch weet het Zweedse bedrijf geen winst te maken. Uit de nieuwste jaarcijfers blijkt dat Spotify vorig jaar een verlies van 539 miljoen euro boekte, meer dan twee keer zoveel als het jaar daarvoor.

Spotify werkt achter de schermen aan verschillende nieuwe verdienmodellen. Zo zijn er plannen voor een duurder abonnement met hogere muziekkwaliteit, en worden nieuwe banners in de app overwogen. Ook zijn betaalde albums en artiesten in de toekomst mogelijk alleen beschikbaar voor betalende gebruikers, net zoals bij Apple Music en Tidal.

Spotify voor Android downloaden

Je kunt Spotify via onderstaande link downloaden uit de Play Store. De app zelf is gratis, maar voor de reclamevrije premiumversie betaal je 10 euro per maand.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu