Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Spotify heeft geen plannen voor Google Cast

Redactie
10 januari 2015, 11:55
1 min leestijd
Spotify heeft geen plannen voor Google Cast

Spotify heeft geen plannen om Google Cast for Audio in zijn producten te integreren. Daarmee komt de nieuwe streamingdienst van Google in de problemen.

Lees verder na de advertentie.

Spotify is veruit de grootste muziekstreamingdienst. Het is daarom een enorm gemis dat de Spotify Google Cast-ondersteuning voorlopig van de baan lijkt. Google Cast for Audio werkt in combinatie met verschillende speakers, soundbars en receivers, waarvan de eerste modellen in de lente in Noord-Amerika uitkomen.

Je gebruikt Google Cast for Audio op dezelfde manier waarop je Chromecast gebruikt. Je tapt op het `cast`-icoontje binnen je favoriete muziekspeler op Android of het web, selecteert een geschikte speaker en de muziek begint te spelen.

Spotify Google Cast-ondersteuning

spotifyandroid1aam

Spotify heeft inmiddels bevestigd dat het geen plannen heeft om Google Cast-ondersteuning in zijn app in te bouwen, waardoor je muziek van Spotify dus niet naar Google Cast-apparaten kunt streamen. In plaats daarvan richt Spotify zich op Spotify Connect, zijn eigen dienst om muziek naar apparaten te streamen. Spotify is van mening dat Connect de beste ervaring biedt om de muziek van de dienst naar apparaten te streamen.

Waarschijnlijk gaan de meeste duurdere speakers, soundbars en receivers zowel Google Cast als Spotify Connect ondersteunen. Echter blijft het wel vervelend dat je voor Spotify toch weer een andere manier moet gebruiken om muziek naar een apparaat te sturen. Dit is hoogstwaarschijnlijk ook de reden waarom Spotify nog steeds geen Chromecast-ondersteuning in zijn app heeft ingebouwd.

Bron: Pocket-Lint
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu