Spotify wordt socialer: samen muziek besturen op een feestje

Erwin Vogelaar
1 juni 2019, 13:23
1 min leestijd
Spotify wordt socialer: samen muziek besturen op een feestje

Spotify werkt aan een toffe nieuwe functie: de mogelijkheid om met elkaar muziek te besturen. Bijvoorbeeld op een feestje. Dit moet je weten over hoe Spotify sociaal wordt.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Spotify sociaal wordt

Luister je met elkaar naar Spotify, bijvoorbeeld op een feestje, dan heeft één persoon de controle. Dat moet beter kunnen. Daarom test het bedrijf nu ‘sociaal luisteren’. Een manier om met elkaar op verschillende apparaten de muziek te besturen.

Het idee is dat iemand de muziek start. Bij ‘Verbinden met een apparaat’ staat vervolgens naast de apparaten waarmee je kunt verbinden, een nieuwe optie: ‘verbind met vrienden’. Hier staat een code die vrienden kunnen scannen. Vrienden kijken in hetzelfde menu en vinden daar de optie om de code te scannen. Het is ook mogelijk om een linkje te delen.

spotify sociaal

Vervolgens ben je met elkaar de beheerder van de muziek. Dat betekent dat je samen liedjes in de wachtrij zet. Dat is niet alleen handig voor op feestjes, maar bijvoorbeeld ook thuis als je met je partner of gezin muziek luistert.

De functie wordt op dit moment enkel nog intern bij Spotify getest. Jane Manchun Wong kwam hier achter en deelde de informatie met bovenstaande screenshots op Twitter. De interface lijkt al zeer compleet te zijn. De kans is dus heel groot dat je er binnenkort zelf mee aan de slag kunt. Zeker is dat natuurlijk niet.

Meer Spotify tips

Op deze nieuwe functie moeten we nog even wachten. Wil je ondertussen meer uit de app halen? Check dan onze 7 beste Spotify-tips om te leren hoe je onder andere data bespaart of een eigen radio maakt. Wil je tijdens je feestje alleen zoeken op muziek uit een specifiek decennium? Dat is ook mogelijk.

Lees meer berichten over Spotify

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu