Podcast luisteren, maar ook kijken: Spotify komt met videopodcasts

Tim Ligterink
6 april 2023, 16:52
2 min leestijd
Podcast luisteren, maar ook kijken: Spotify komt met videopodcasts

Je mag als podcastluisteraar op Spotify nu ook video verwachten. Na anderhalf jaar kunnen ook Nederlandse podcastmakers videopodcasts uploaden. Een tiental Nederlandse podcasts is hier al mee begonnen en dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Videopodcasts geïntroduceerd voor Spotify Nederland

Eind 2021 introduceerde Spotify de mogelijkheid om videopodcasts te uploaden en bekijken op de muziekstreamingdienst. Dit gold eerst voor een beperkt aantal podcastmakers in de Verenigde Staten, maar breidde snel uit naar meer makers in meer landen. Vanaf nu kunnen ook Nederlandse podcastmakers met video op Spotify aan de slag.

De gebruiker krijgt hiermee een extra dimensie aan de luisterervaring, aldus Spotify. De streamingdienst wil podcastmakers een platform bieden waarop ze gehoord worden, maar nu ook gezien. Een tiental Nederlandse podcasts maken al gebruik van de nieuwe feature, namelijk:

  • De Universieteit van Nederland
  • De Bennies
  • Daniel’s Twitch Talk Show
  • Held in eigen verhaal
  • Life Dreamers
  • De Online Sisterhood
  • GPFAns
  • Brokko met Korthom & Lotte
  • De Meyade Curfs Show

Luister jij één van de bovenstaande podcasts? Dan is de kans groot dat je een videopodcast voorbij ziet komen. De afleveringen staan gewoon tussen de rest van de show. Zodra je bij een videopodcast op ‘Afspelen’ drukt, verschijnt de video in beeld. Je kunt je smartphone kantelen om het filmpje op volledig scherm af te spelen.

Natuurlijk hoef je niet per se naar de video te kijken. De podcast speelt namelijk gewoon verder wanneer je je smartphone vergrendelt. Makers vertellen Spotify daarom rekening te blijven houden met luisteraars.

Zo wordt de ervaring niet minder als je lekker op fiets of in de auto naar een aflevering luistert. Videopodcasts zijn ook te bekijken via de Spotify-app op je desktop, tablet, televisie en slimme apparaten als de Google Nest Hub.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify AB

Gratis via Google Play

Meer over Spotify

Spotify brengt vaker nieuwe functies uit voor de app. Zo werd de mogelijkheid voor een poll en Q&A toegevoegd en wordt het ontwerp flink onder handen genomen. Daardoor lijkt de applicatie meer op een social media-platform als Tiktok of Instagram Reels.

Eerder dit jaar werd een persoonlijke DJ geïntroduceerd op Spotify in de Verenigde Staten en Canada. Deze creëert doormiddel van kunstmatige intelligentie een unieke radiouitzending voor de gebruiker. Hieronder lees je meer over Spotify.

Bron: Spotify
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu