De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Spraakassistent Google Assistant voor eind 2012 beschikbaar

Redactie
3 maart 2012, 15:49
1 min leestijd
Spraakassistent Google Assistant voor eind 2012 beschikbaar

Spraakherkenning is al mogelijk op Android-toestellen, maar wat nog ontbreekt is een standaard meegeleverde spraakassistent. Eentje waarbij je op de vraag: “Hoe maak ik appeltaart?” een zinvol antwoord krijgt, bijvoorbeeld een lijstje met recepten. Google werkt eraan vanuit het Android-team, waarbij de plannen zijn om nog vóór het einde van het jaar de spraakassistent uit te brengen. Het nieuws is nog niet officieel door Google bevestigd, maar werd ontdekt door Techcrunch op basis van anonieme bronnen. Eerder gingen geruchten dat Google’s slimme assistent Majel zou gaan heten en al spoedig zou worden uitgerold.

Apple heeft op de iPhone 4S een soortgelijke functie, die Siri heet. Die is op één type toestel beschikbaar en maakt gebruik van de spraaktechnologie van Nuance, de grootste speler op dit gebied. Eind 2011 werd voor het eerst gesproken over een slimme spraakassistent van Google. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar zoekopdrachten zoals “Waar kan ik pizza halen?” maar het wordt ook mogelijk om bepaalde acties uit te voeren, zoals het openen van een app of het toevoegen van een afspraak in de agenda. Met software van derden is dat al mogelijk, zoals met spraakassistent Evi.

Lees verder na de advertentie.

Google voert het project uit vanuit het Android-ontwikkelteam. Er zouden plannen zijn om de dienst ook aan te bieden aan externe ontwikkelaars, zodat ze de zoekopdrachten in hun apps kunnen integreren. Bij Apple is dat alleen via onofficiële weg mogelijk. We zullen nog tot het laatste kwartaal van 2012 moeten wachten om het zelf te kunnen proberen, waarschuwt Techcrunch.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu