Android-apps kunnen nu ook van ‘OK Google’ spraakopdracht gebruikmaken

okgoogleGoogle gaat zijn spraakbesturing uitbreiden naar meer Android-apps. Zo wordt de functie voor spraakgestuurd zoeken middels het spraakcommando ‘OK Google’ beschikbaar voor ontwikkelaars om in hun eigen apps toe te voegen.

Dit zou betekenen dat je bijvoorbeeld het spraakcommando ‘Ok Google, search pizza on Eat24’ kunt spreken, om vervolgens de app op te starten waarna Eat24 alle beschikbare pizzarestaurants in de buurt laat zien waar jij kunt bestellen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


OK Google: spraakgestuurd zoeken

okgoogle2Het spraakgestuurd zoeken is via een paar regels code aan apps toe te voegen. Het spraakcommando OK Google is afkomstig van de slimme zoekassistent Google Now, maar wordt nu ook in heel Android gebruikt. Zo is het bij veel toestellen mogelijk om vanaf het thuisscherm via OK Google een zoekopdracht of spraakcommando uit te voeren.

Helaas zijn de spraakcommando’s alleen in het Engels beschikbaar, waardoor Nederlanders er op dit moment nog weinig aan hebben. Het spraakcommando OK Google en bijbehorende Engelse commando’s werken wel als je Engels als eerste en Nederlands als tweede taal hebt ingesteld. Dit doe je in de Google Now-app onder Spraakinstellingen > Talen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.