De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Wouter Nijsen
11 augustus 2015, 9:45
1 min leestijd
Google rolt Stagefright-patch uit naar Nexus-toestellen

Google heeft een patch voor het ernstige Stagefright-lek over-the-air beschikbaar gemaakt voor Nexus-toestellen.  Deze dicht het  ernstige lek in het videoframework van Android.

Lees verder na de advertentie.

Stagefright-patch nu beschikbaar voor Nexus-toestellen

Google is begonnen met de uitrol van een Stagefright-patch voor diverse Nexus-toestellen. De update wordt over-the-air beschikbaar gemaakt  voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013),  Nexus 9 en Nexus 10. Oudere Nexus-toestellen  lijken de update niet te krijgen, omdat Google is gestopt met de ondersteuning van deze apparaten. De 2012-versie van de Nexus 7 wordt bijvoorbeeld niet van een update voorzien.

Stagefright-patch

De patch verhelpt alleen het Stagefright-lek en lost dus geen andere problemen op. Heb je momenteel op je Nexus-toestel nog  last van een gekke bug, dan zul je nog  moeten wachten op een  volgende update. Overigens zijn Nexus-toestellen niet vatbaar voor het Certifi-gate-lek in Android.

Meer over het Stagefright-lek

Stagefright is het ernstige lek in het videoframework van Android dat onlangs werd ontdekt. Door het lek hebben kwaadwillenden de mogelijkheid om controle  te krijgen over  een Android-smartphone of -tablet, zonder dat de eigenaar hier  erg in heeft. Dat kan door een video met malafide code te versturen, die in sommige gevallen niet eens geopend of bekeken hoeft te worden om geïnfecteerd te raken.

Het Stagefright-lek werd snel opgepikt en veel fabrikanten hebben inmiddels beloofd om hun toestellen te updaten. Zo werd de Galaxy S6  (Edge)  vorige week al bijgewerkt, wordt het probleem bij verschillende LG-toestellen verholpen en wordt er bij Motorola spoedig een update uitgerold. Door deze app te downloaden en installeren, kun je checken of jouw Android-toestel kwetsbaar is voor het lek. Lees ook hoe  verschillende fabrikanten op het Stagefright-lek reageren.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Nexus 7
Asus Nexus 7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu