Starbucks brengt betaalapp uit: afrekenen met je Android-toestel

starbucks androidKom je wel eens in de VS, dan kun je voortaan met je Android-toestel afrekenen als je bij Starbucks bent. De koffieketen heeft de iPhone-app die ze eerder uitbrachten, ook geschikt gemaakt voor Android. Het werkt als volgt: je zorgt dat je een Starbucks-card hebt (een pasje met tegoed, verkrijgbaar in de winkel), installeert de app en logt eventueel in met je account. Daarna vul je het nummer van je Starbucks-card in. Je telefoon is daarna je betaalmiddel. In de app verschijnt een 2D-barcode, die gescand kan worden met speciale lezers bij de kassa. Je hebt dus geen NFC-oplossing meer nodig om mobiel te kunnen betalen. In plaats van het pasje wordt voortaan de code op je scherm gescand. Je kunt in de app ook je tegoed bekijken en eventueel een creditcard koppelen aan de app, zodat je automatisch je tegoed kunt laten bijvullen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook kun je via de app kijken hoeveel punten je in het My Starbucks Rewards-programma hebt verdiend en op de kaart (Google Maps) zoeken naar de dichtstbijzijnde vestiging. Momenteel werkt de app alleen nog in de VS en niet in Europa, omdat het bij die uitbaters gaat om afzonderlijke franchisenemers. Een ander nadeel: je kunt maar één kaart op één telefoon gebruiken, dus je kunt niet samen met je partner op twee verschillende telefoons afrekenen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.