‘Steeds meer consumenten willen een Android-telefoon kopen’

android-grafiekAndroid is hot. Natuurlijk wisten we dit al langer dan vandaag, maar het blijft leuk om te horen. Onderzoeksbureau ChangeWave vroeg consumenten in juni 2010 welk besturingssysteem een toekomstige smartphone moet hebben. Dertig procent van de ondervraagden wilde graag een telefoon met Android. Deze maand is dit percentage gestegen naar 37 procent. En de iPhone? Die daalde flink in populariteit: van vijftig procent in juni 2010 naar 38 procent in september 2010.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


android-grafiekAndroid is het afgelopen jaar flink in populariteit gestegen. In juni 2009 vond slechts drie procent van toekomstige telefoonbezitters Google Android het beste besturingssysteem. In september 2009 verdubbelde dit aantal naar zes procent. In december 2009 nam Google een nog grotere voorsprong op Symbian en Windows Mobile met een populariteit van 21 procent.

android-grafiekOndanks dat steeds meer consumenten een Android-telefoon willen, zijn Android-gebruikers niet de meest tevreden telefoonbezitters. Dat zijn toch de iPhone-gebruikers. 74 procent van alle iPhone-bezitters is zeer tevreden met de huidige telefoon. Bij Android is dit ‘slechts’ 65 procent.

Als voetnoot moet ik wel vermelden dat het onderzoek in de Verenigde Staten is uitgevoerd. Android is in de VS veel populairder dan in Europa, dus de resultaten van het onderzoek zijn niet te projecteren op de Nederlandse en Belgische markt. Maar gezien de populariteit van Android in de Benelux, verwacht ik dat de Amerikaanse trend in Europa wordt doorgezet.

Via: Android Central

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.