StemAdvies 2010 voor Android helpt je bij de verkiezingen

Redactie
11 mei 2010, 10:42
1 min leestijd
StemAdvies 2010 voor Android helpt je bij de verkiezingen
stemadvies icon

Met de verkiezingen voor de deur is het een goed moment om alvast na te denken welke partij je gaat kiezen. Ontwikkelaar Sixpack (bekend van de eerder besproken Easy Diet App) stuurde een persbericht dat ze de applicatie StemAdvies voor Android hebben gemaakt. In deze applicatie moet je net als bij de stemwijzers op internet vragen beantwoorden, waarna de applicatie aangeeft welke partij het best bij jou past. StemAdvies werkt met een lijst van 15 vragen.

Je krijgt bijvoorbeeld een vraag voorgeschoteld wat er de komende jaren met de AOW moet gebeuren en hebt dan de keuze uit vijf antwoorden. Ook zijn een vragen met de opties: Eens, Oneens, Geen mening. Omdat niet onderwerp even belangrijk is kun je bij de vragen ook aangeven dat een onderwerp voor jou extra gewicht in de schaal werpt. StemAdvies voor Android toont uiteindelijk een top 3 van partijen die het best met jouw standpunten overeenkomen. Je kunt de uitslag delen met anderen via Twitter.

Lees verder na de advertentie.

stemadvies android

Mocht je er daarna nog niet helemaal uit zijn, dan geeft de app ook achtergrondinformatie over de politieke partijen. StemAdvies is te vinden door ‘stemadvies’ in de Android Market in te tikken, of te downloaden via onderstaande QR-code.

Meer info: Sixpack

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's