De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Galaxy S8 stemassistent Bixby werkt in alle Samsung-apps’

Erwin Vogelaar
27 december 2016, 19:06
2 min leestijd
‘Galaxy S8 stemassistent Bixby werkt in alle Samsung-apps’

Volgend jaar zal Samsung met de Galaxy S8 de markt weer voor zich terug willen winnen na het drama met de Galaxy Note 7. Onderdeel van deze strategie is stemassistent Bixby. Deze kunstmatige intelligentie zal binnen alle vooraf geïnstalleerde apps werken.

Lees verder na de advertentie.

Stemassistent Bixby

Het afgelopen jaar was belangrijk voor kunstmatige intelligentie, niet in de minste plaats door de introductie van Google Assistent. Het komende jaar zal de groei van deze persoonlijke assistenten alleen maar doorzetten. In 2017 zal namelijk onder andere Samsung’s versie Bixby verschijnen. Volgens informatie van website SamMobile zal Bixby gebruikt kunnen worden in alle apps die al standaard door Samsung op de nieuwe Galaxy S8 geïnstalleerd zullen staan. Dus je kunt via je stem commando’s geven in bijvoorbeeld Samsung’s foto-app, e-mail-app of fitness-app.

stemassistent bixby

Samsung wil de gebruikerservaring van de standaard geïnstalleerde apps op zijn vlaggenschepen verbeteren. Naast Bixby in alle apps te laten werken, zullen de apps ook een nieuwe interface krijgen zodat ze een vergelijkbaar design hebben. Daarnaast zal Samsung de statusbalk altijd zichtbaar willen houden, zodat je niet meer twee keer hoeft te swipen om de berichten en instellingen te vinden. Bixby zal op de Galaxy S8 antwoorden kunnen geven op allerlei vragen, terwijl de AI kijkt naar de context waarin je die vraag stelt. Of Samsung’s AI hier net zo goed in is als die van Google is nog maar afwachten.

De Samsung Galaxy S8 wordt waarschijnlijk in maart aangekondigd, na Mobile World Congress 2017. In april zul je het toestel dan kunnen kopen. Ben je benieuwd wat deze smartphone naast een stemassistent nog meer te bieden heeft? Lees dan ons handige overzicht met negen zaken die we nu al over de Samsung Galaxy S8 weten. Naast de Galaxy S8 zal Bixby waarschijnlijk ook werken met de Internet of Things-apparaten van Samsung.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Bron: SamMobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S8
Samsung Galaxy S8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu