Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Onze wensen voor: de ultieme stemgestuurde speaker

Erwin Vogelaar
21 oktober 2016, 19:30
4 min leestijd
Onze wensen voor: de ultieme stemgestuurde speaker

In deze serie artikelen met ‘onze wensen voor’, blikken we vooruit naar de Android-producten die wij graag zouden willen zien. Deze keer de ultieme stemgestuurde speaker.

Lees verder na de advertentie.

Ultieme stemgestuurde speaker

Eerder hebben we gekeken naar onze wensen voor de ultieme persoonlijke assistent, de ultieme smartwatch en de ultieme Nexus voor 2016. Met deze drie producten is Google nu bezig. Google Assistant is nog maar een start van wat wij willen, maar een goed begin is het halve werk. Daarnaast komt Google begin 2017 met enkele nieuwe smartwatches en staat de Google Pixel voor de deur.

Eerder schreven we dat de Google Pixel niet helemaal in lijn ligt met onze wensen. Achter de Pixel staat echter ook de Google Home te popelen om onze huizen binnen te stappen. Dit is dus een mooi moment voor een nieuwe editie in deze artikelenserie en om te kijken naar onze wensen voor de ultieme stemgestuurde speaker.

Dit kan Google Home

Als je straks Google Home importeert, of wacht tot het apparaat naar Nederland komt, kun je er al een aantal handige dingen mee. Uiteraard zit Google Assistant ingebakken, waar je allerlei vragen aan kunt stellen. Je kunt de assistent bijvoorbeeld vragen hoe het weer wordt, om iets te vertalen of om een pizza te bestellen. Ook kan de assistent informatie uit onder andere Gmail, Google Agenda en Google Maps halen om je te informeren over je afspraken.

Google Home wordt verbonden aan je Internet of Things-apparaten om een slim huis te creëren. Zo kun je bijvoorbeeld de thermostaat besturen door tegen Google Home te zeggen dat het wel wat warmer mag. Daarnaast is Google Home een plek voor entertainment, zoals we al kennen van Chromecast. Niet alleen is dit leuk voor audio uit de speaker, maar Google Home zal ook in verbinding staan met je tv via integratie van Netflix en YouTube.

Assistent

De Google Assistant is al indrukwekkend, maar toch ook nog erg beperkt. We willen dat de assistent ons bijvoorbeeld gaat begeleiden bij elke stap van het koken en ook merkt als we iets fout doen. “Pas op, je bent de bakpoeder vergeten toe te voegen.” We willen dat de assistent de oven alvast voorverwarmd, zodat deze net klaar is als ons gerecht er in geschoven kan worden. We willen dat de assistent ons steeds beter gaat leren kennen, zodat we aan weinig woorden genoeg hebben. “OK Google, Yoga.” “Ik start een yoga-sessie van een half uur over twee minuten. Leg de mat maar klaar.”

stemgestuurde speaker

Als we dat doorzetten, willen we eigenlijk dat de speaker al op onze wensen gaat inspelen voordat we ze uitspreken. Stop niet alleen een microfoon in de speaker, maar ook een camera. Als die camera ziet dat we rillen of de haren op ons arm omhoog gaan staan, dan gaat automatisch de verwarming iets hoger. Als we gapen wordt er koffie gezet. Als we droge lippen krijgen, dan herinnert de assistent ons er aan dat we meer water moeten drinken.

Internet of Things

Belangrijk voor het slagen van een hub voor het slimme huis, is ondersteuning voor veel verschillende apparaten. Uiteraard zal Google Home de slimme thermostaat Nest ondersteunen en wordt waarschijnlijk ook Samsung SmartThings direct uit de doos ondersteund. Op dit moment werkt menig Internet of Things-bedrijf met eigen apparaten en eigen hubs, waardoor het een zooitje is dat voor verwarring zorgt bij consumenten. Onze ultieme stemgestuurde speaker zou de meeste apparaten ondersteunen.

Entertainment

Uiteraard is onze ultieme stemgestuurde speaker ook de centrale hub van onze entertainment. Niet enkel van een paar apps die ondersteund worden, zoals Spotify, Netflix en YouTube, maar ook van onze televisiezenders, podcasts, filmhuurdiensten en meer. Hierbij zou de speaker een centrale rol kunnen spelen in het bijhouden van onze smaak.

stemgestuurde speaker

De eerder genoemde diensten doen dit al los van elkaar, maar wat als de speaker onze voorkeuren overziet en dit kan doorspelen aan andere diensten die we nog niet gebruikt hebben? Dat de speaker iets zegt als: “Je hebt The Bridge op Netflix gezien, over een uur start de eerste aflevering van Borgen op Nederland 3. Waarschijnlijk vind je dat ook leuk. Zal ik dit voor je opnemen?”

Uiterlijk

Als deze speaker het centrale punt in ons huis wordt, mag het er best goed uit zien. De Google Home is niet lelijk, maar het is nog duidelijk een apparaat. Beter zou zijn om de assistent haast onzichtbaar weg te kunnen werken terwijl je overal toegang hebt. Geen centraal punt zodat je in elke kamer een apparaat moet neerzetten om met de speaker te kunnen spreken, maar meerdere kleine aansluitpunten.

google assistant schrijvers

Zoals met de stemgestuurde speaker Echo van Amazon, waarbij je kleine microfoontjes door het huis kunt plakken zodat de speaker je zelfs vanaf het toilet of van onder de douche kan horen. Al kun je daar natuurlijk ook je smartphone voor gebruiken, maar dat is toch net iets minder praktisch.

Jouw wensen

In deze serie artikelen blikken vooruit met onze eigen persoonlijke wensen. Ook zijn we erg benieuwd naar jullie wensen. Hoe ziet jullie ultieme stemgestuurde speaker voor Android eruit? En over welke toekomstige Android-producten lezen jullie graag een volgend artikel? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Lees het laatste nieuws over Google Home

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu