Steve Ballmer vindt Android ‘vreemde verzameling machines’

Redactie
3 augustus 2010, 11:09
2 min leestijd
Steve Ballmer vindt Android ‘vreemde verzameling machines’
ballmer tablet

Microsoft CEO Steve Ballmer komt nogal eens in het nieuws omdat hij de concurrentie zwart maakt. Nu Android zo sterk groeit komt het mobiele platform ook bij Ballmer op de radar. Microsoft is van plan tablets te maken, maar heeft daar voorlopig nog geen haast mee omdat zijn bedrijf eerst op de Oak Trail-processor van Intel wil wachten. Deze processors zijn energiezuinig en speciaal ontwikkeld voor tablets. Het zal nog een paar kwartalen duren voordat hardwaremakers Oak Trail daadwerkelijk in tablets gaan gebruiken, maar Ballmer is niet bang voor de concurrentie en helemaal niet als het om Android-tablets gaat: die rare collectie Android-machines kan Microsoft makkelijk verslaan.

Ballmer zei in een gesprek met analisten over tablets:

Lees verder na de advertentie.

If with the application base, with the tools that we have, with the user understanding and momentum and everything going on, we can`t compete with…whatever the weird collection of Android machines is going to look like, shame on us.

Gelukkig hoeven we van Ballmer niet teveel te vrezen: eerder zette de Microsoft CEO al vraagtekens bij de strategie van Google en beweerde dat Android geen concurrent voor Windows Mobile zou zijn. Nu is het zo, dat bij de Android-tablets nog weinig echt serieuze kandidaten zitten. Het gaat tot nu toe vooral om goedkope tablets uit China, die particulieren voor de lol aanschaffen omdat ze zo goedkoop zijn. Tablets van bekende namen voor de zakelijke markt zijn er nog nauwelijks. De Dell Streak zat qua merk goed, maar gaat met z’n 5 inch scherm nauwelijks door als tablet.

Ballmer zei tijdens de bijeenkomst dat hij niet gelooft in ‘one size fits all’. Ook zegt hij dat er een hoop werk in “ink and touch” wordt gestoken en hij hoopt dat beide geïntegreerd zullen worden. “We are working with those partners, not just to deliver something, but to deliver products that people really want to go buy.” Klinkt veelbelovend, nu nog hopen dat Microsoft het gaat waarmaken… Maar tegen de tijd dat de eerste nieuwe lichting Microsoft-tablets op de markt komt, zou alweer de opvolger van de (nog niet officieel aangekondigde) Samsung Tab Android-tablet op de markt kunnen zijn.

Categorie: Tablets
Spotlight: Microsoft

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's