Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Steve Jobs wilde Android ‘vernietigen’

Redactie
21 oktober 2011, 11:41
1 min leestijd
Steve Jobs wilde Android 'vernietigen'

Apple-topman Steve Jobs zou erop gebrand zijn geweest om Android te vernietigen. Dat blijkt uit de biografie van Steve Jobs die volgende week zal verschijnen. Volgens Jobs is Android gestolen omdat het technologie van Apple kopieert. Toen HTC in januari 2010 de Nexus One presenteerde flipte Jobs. De telefoon zou veel functionaliteit van iOS hebben overgenomen en dat kon niet zomaar. Jobs besloot hij om met alles wat hij kon Android te vernietigen. De Apple-topman was bereid om hiervoor een ‘nucleaire’ oorlog te ontketenen.

In de Steve Jobs biografie komt ook voren dat dat de voormalige CEO van Google, Eric Schmidt, met Jobs zou hebben afgesproken voor een schikking aangaande Android. Jobs antwoord hierop was: “Al bied je me vijf miljard dollar, ik hoef het niet. Je moet stoppen met het stelen van ideeën met Android, meer wil ik niet.”

Lees verder na de advertentie.

In de biografie wordt de ingewikkelde relatie tussen Eric Schmidt en Steve Jobs uitgebreid besproken. Toen Schmidt CEO van Google was, was hij bestuurslid bij Apple en dat leidde met enige regelmaat tot frictie. Zo moest Schmidt met enige regelmaat vergaderingen verlaten omdat er producten besproken gingen worden die zouden gaan concurreren met Google.

De Steve Jobs biografie van Walter Isaacson komt maandag uit is gebaseerd op meer dan veertig interviews die schrijver Walter Isaacson met de Apple-topman had. Het boek gaat onder meer in hoe Steve Jobs de strijd met kanker aanging, gefocust is op details en geeft een unieke inkijk in hoe Apple opereert. Hoe de strijd tussen Apple en Google zal eindigen zal Jobs niet meer meemaken. Op 5 oktober jongstleden overleed de Apple-topman aan de gevolgen van kanker.

Bron: AP

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu