Stock Android-Galaxy S4 en -One geen directe updates van Google

Gijs Ettes
27 juni 2013, 9:46
1 min leestijd
Stock Android-Galaxy S4 en -One geen directe updates van Google
HTC One

Anders dan eerder werd verwacht, krijgen de Google Play-edities van de Samsung Galaxy S4 en de HTC One hun updates niet direct van Google zelf, zoals de Nexus lijn van Google dat wel krijgt. Dit ontdekten websites Anandtech en The Verge in hun recensie van de stock Android-versies van de twee vlaggenschepen.

Lees verder na de advertentie.

Eigen Android-skins zoals Samsungs TouchWiz en HTC’s Sense zijn uiteraard wel afwezig, maar de updates voor Android moeten alsnog eerst langs de twee fabrikanten gaan voordat ze naar de Google Play-edities worden uitgerold. Dit is voornamelijk om ze geschikt te maken voor de specifieke hardware van beide toestellen.

stock android

In principe is dit geen grote verrassing, want ieder toestel werkt met andere hardware – zoals Beats Audio – en daar moeten eventueel enige drivers en andere aanpassingen aan Android voor worden aangebracht. Het uiterlijk en de werking van het besturingssysteem is nog wel volledig stock Android bij de Google Play-edities van de vlaggenschepen.

Er werd op de stock Android-versies van de Samsung Galaxy S4 en HTC One ook een nieuwe versie van Androids camera-app ontdekt. Deze camera-app is licht veranderd ten opzichte van Androids huidige versie, 4.2.2. Het wordt dan ook verwacht dat de vernieuwde camera-app voor iedereen beschikbaar wordt bij het verschijnen van Android 4.3.

Via: Phandroid

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu