Placeholder

Rick Merrit van EE Times, maakt een treffende vergelijking tussen het succes en falen van de Apple Mac twintig jaar geleden toen Microsoft alles klakkeloos kopieerde en wegliep met de buit en het succes van de iPhone en opkomende concurrent Google.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Steve Jobs en Apple maakte een grote fout bij het verkopen van hun Apple Mac. Zij beperkte de gebruiker door de software en hardware onafscheidelijk met elkaar te bundelen. Apple behoudt tot op de dag van vandaag het exclusieve recht om Apple Mac computers te bouwen. Ondertussen kan iedereen zelf een computer bouwen waar Windows op draait. Dit maakte de markt voor Microsoft significant veel groter.

Merrit gelooft dat Apple dezelfde misstap gaat maken met de iPhone. Ook hier behoudt Apple alle exclusiviteit. Dit keer is het echter niet Microsoft maar Google waar Apple voor op moet passen. Het is namelijk voor alle mobiele telefoon fabrikanten mogelijk om een mobiele telefoon te bouwen met het Android besturingssysteem.

Dus wat gaat het worden voor Apple: geven ze hun exclusieve rechten op zodat meerdere fabrikanten aan de slag kunnen met de iPhone of denken ze dat het product sterk genoeg is om de aanval van Google en Android te doorstaan?

Bron.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.