Placeholder
Redactie

Een insider beweert dat Motorola bezig is om een eigen mobiel besturingssysteem te ontwikkelen, meldt Information Week. Op dit moment stelt Motorola een team samen met ingenieurs en designers, zoals Gilles Drieu (vice-president softwareontwikkeling bij Motorola), die het mobiele platform gaan ontwikkelen. Als dit echt zo is, dan is dit een opvallende wending. Het bedrijf is twee jaar geleden namelijk uit de dood opgestaan door voor Android te kiezen. Dankzij dit besturingssysteem is Motorola weer helemaal in. Wanneer het Amerikaanse bedrijf besluit om een eigen besturingssysteem te implementeren, dan zullen veel klanten waarschijnlijk overstappen naar andere Android-fabrikanten (bijv. HTC en Samsung). Of Motorola moet met een uitstekend alternatief komen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Gisteren kwam Motorola ook al in het nieuws. Volgens bronnen van Digitimes zou Motorola na juni stoppen met de productie van Xoom-tablets. De anonieme bronnen beweren dat de onzekerheid op de tabletmarkt hier de oorzaak van is. Motorola laat in een reactie weten dat dit niet waar is en dat het bedrijf gewoon doorgaat met de productie van Xoom-tablets.

Bron: Motorola

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.