De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Stopt Motorola na juni met de productie van Xoom-tablets?

Redactie
23 maart 2011, 17:05
1 min leestijd

Volgens bronnen van Digitimes stopt Motorola na juni met de productie van Xoom-tablets. De afgelopen drie maanden produceerde Motorola 700.000 tot 800.000 tablets. In april daalt de productie waarschijnlijk naar 300.000 tablets. Eind juni zullen de laatste orders de deur uitgaan.

De anonieme bronnen beweren dat de onzekerheid op de tabletmarkt hier de oorzaak van is. Motorola zal waarschijnlijk nog voor de zomer met een Xoom 2-tablet komen, die qua specificaties beter is dan het eerste model.

Winkeliers verwachten dit jaar drie tot vijf miljoen Xooms te verkopen. Deze tablets worden volgens hen voornamelijk gekocht door klanten die interesse hebben in een tabletcomputer met Android 3.0. De introductie van de Xoom in de Verenigde Staten verliep goed, al kreeg de Xoom wel enkele negatieve kritieken. Honeycomb (Android 3.0) blijkt nog niet volwassen te zijn en daarnaast kan de Xoom-tabletcomputer niet langer dan een dag mee bij intensief gebruik.

Lees verder na de advertentie.

Gisteren kondigde Samsung twee nieuwe tablets aan: de Galaxy Tab 8.9 en de vernieuwde Galaxy Tab 10.1. Deze tablets verschijnen rond de zomervakantie en komen qua specificaties in de buurt van de Motorola Xoom.

Via: Digitimes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu