Video: smartphone-oplader laadt je toestel in 30 seconden op

smartphone-opladerDe Israëlische start-up StoreDot werkt aan een smartphone-oplader die ervoor moet zorgen dat je toestel in een halve minuut weer volledig van stroom is voorzien. StoreDot ontwikkelde een fors prototype dat werkt met de Samsung Galaxy S4 en toonde het accessoire tijdens de Think Next-conferentie die Microsoft vandaag in Tel Aviv hield. StoreDot is voornemens om in de nabije toekomst ook snelladers voor andere typen smartphones te ontwikkelen. Deze kosten naar verwachting 30 dollar en moeten in 2016 commercieel verkrijgbaar zijn.

StoreDot is de afgelopen tijd druk geweest met de ontwikkeling van biologische transistors die bestaan uit peptiden, organische verbindingen die in de natuur voorkomen en de bouwstenen van eiwitten zijn. Volgens de start-up kunnen deze er onder andere voor zorgen dat de oplaadtijd van smartphoneaccu’s wordt verkort. Het bedrijf zet een onderzoek voort dat werd gestart door de universiteit van Tel Aviv.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.