Street View ziet er binnenkort een stuk mooier uit door deze aanpassing

Erwin Vogelaar
12 november 2017, 13:58
2 min leestijd
Street View ziet er binnenkort een stuk mooier uit door deze aanpassing

Google heeft een nieuw Street View-algoritme bedacht, waardoor de panorama’s er een stuk mooier uit komen te zien. Weg met de scheve gebouwen.

Lees verder na de advertentie.

Street View-algoritme maakt panorama’s mooier

Street View is reuze handig, maar meestal is het niet heel mooi. Google kondigde enkele maanden geleden al aan nieuwe camera’s te gebruiken om scherpere beelden met heldere kleuren te schieten. Het duurt echter lang voordat je hier iets van terugziet. Met een nieuw algoritme gaat Google ook bestaande beelden verbeteren, zodat bijvoorbeeld Nederlandse straten er een stuk beter uit komen te zien.

Het probleem van Street View is namelijk dat alles bestaat uit bij elkaar geplakte panorama’s. Op een Google-auto zijn een stapel camera’s geplaatst die al rijdend foto’s maken. Deze foto’s worden automatisch aan elkaar geplakt om een compleet beeld van de wereld te krijgen. Door dit plakwerk ontstaan er een hoop foutjes. Met name gebouwen en andere voorwerpen die niet recht uitlijnen.

street view algoritme

Zie bovenstaand voorbeeld van Google, waarin het het Opera House in Sydney wordt getoond. Aan de linkerkant is duidelijk te zien dat het gebouw op de foto niet helemaal klopt. Aan de rechterkant zie je hoe deze beelden worden gerepareerd via het nieuwe algoritme.

Het algoritme gebruik verschillende technieken, omdat niet enkel de foto’s geschoven moeten worden.  Sommige stukken moeten worden uitgerekt om passend te zijn. Dit moet voorzichtig gebeuren zodat er geen nieuwe fouten ontstaan.

Nog even geduld

In deze blog legt Google exact uit welke technologie er wordt gebruikt om de Street View-beelden duidelijker te maken, met een stapeltje indrukwekkende gifs. Het is de moeite waard om een kijkje te nemen. Ook in onderstaande video is het algoritme in actie te zien.

Het is niet zo dat dit algoritme direct alle beelden rechtzet. Het wordt gebruikt om langzaam Street View te verbeteren. Als je binnenkort echter merkt dat Street View er beter uitziet, dan weet je hoe dat komt.

Street View in space

Wist je dat Street View niet alleen de aarde in kaart brengt? Je kunt ook het International Space Station bekijken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu