Zo heb je Street View nog nooit gezien: prachtige foto’s via machine learning

Erwin Vogelaar
16 juli 2017, 13:26
2 min leestijd
Zo heb je Street View nog nooit gezien: prachtige foto’s via machine learning

Street View laat je door de wereld struinen zonder dat je de deur uit hoeft. Echt mooi is het echt echter zelden. Via machine learning weet Google nu Street View-panorama’s om te toveren tot professioneel ogende foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Street View-panorama’s worden professioneel ogende foto’s

Google Street View is meer praktisch dan mooi. Hoewel je vrij door de wereld beweegt, met of zonder vr-bril, is de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Dat Street View wel zijn mooie kanten heeft blijkt uit de mooiste Street View-foto’s die we eerder hebben gepubliceerd, maar wat Google nu via machine learning doet is schoonheid op een heel ander niveau.

Via machine learning kan Google een hoop voor elkaar krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het interpreteren van afbeeldingen, teksten of het gedrag van een gebruiker. De volgende stap is om machine learning subjectieve waardes te leren. Zoals wat een mooie foto is. Om dit te leren, wordt gebruik gemaakt van Street View.

De basisdata waar mee gewerkt wordt is een collectie aan professionele foto’s en wat extra informatie over bewerking. Vervolgens is het systeem landschap-panorama’s uit Street View gevoed, waarna het zelf kijkt naar de beste compositie en hoe de foto verder bewerkt moet worden voor een mooi resultaat. Professionele fotografen stellen dat enkele van deze resulterende afbeeldingen daadwerkelijk professionele kwaliteit hebben. Oordeel zelf maar. In onderstaande afbeeldingen zie je eerst het resultaat en daarna het uitzicht in Street View.

street view-panorama's
street view-panorama's

Op de researchblog van Google zijn meer voorbeelden te vinden. Het gaat hier om een test en dus een start om machine learning subjectieve waarden bij te brengen. Google stelt dat dit werkt wellicht in de toekomst jou kan helpen om zelf mooiere foto’s te maken. Bijvoorbeeld dat de Android-camera aangeeft welke compositie het beste resultaat geeft en welke bewerkingen je moet doen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu