De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nieuwe bijzondere Alphabet-smartwatch is niet wat je verwacht

Erwin Vogelaar
17 april 2017, 9:23
2 min leestijd
Nieuwe bijzondere Alphabet-smartwatch is niet wat je verwacht

Verily, van Google’s moederbedrijf Alphabet, heeft een nieuwe smartwatch gemaakt. De Study Watch is echter niet wat je zou verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Study Watch

Als Alphabet een nieuwe smartwatch onthult, denk je al snel aan Android Wear. Toch heeft het moederbedrijf van Google veel meer plannen voor wearables. De nieuwe Study Watch van Alphabet’s Verily is bijvoorbeeld bedoeld voor medisch onderzoek en niet voor consumenten. Wel is het een bijzonder horloge dat wellicht Google kan inspireren. Het idee van de Verily Study Watch, is dat dit horloge allerlei informatie over iemands gezondheid registreert en interpreteert.

De Study Watch is aanvankelijk voor een klein aantal gebruikers bedoeld, waaronder deelnemers van een onderzoek dat patronen in de progressie van de ziekte van Parkinson meet. Later zal de Study Watch in meer onderzoeken gebruikt worden. Aan de gebruiker laat het horloge alleen de tijd en enkele instructies zien. De data die verzameld wordt is enkel bedoeld voor de onderzoekers.

study watch

Bij het maken van dit horloge gaat alles naast het zo goed mogelijk medische data verzamelen, om het gebruik zo onopgemerkt mogelijk te maken. Daarom lijkt het meetapparaat op een doodnormaal horloge. Dit betekent verder ook dat het horloge maar eens per week opgeladen hoeft te worden door het gebruik van een e-ink-scherm. Ook heeft de smartwatch een flink geheugen, waardoor de gebruiker zelden hoeft te synchroniseren om de geregistreerde data te bewaren. Verder wordt het horloge aangedraaid door een krachtige processor die complexe algoritmes in realtime op de data loslaat.

De Verily Study Watch is niet direct iets waar we als Android-gebruikers mee te maken zullen krijgen. Wel komt het voort uit de smartwatchindustrie waar Google en Android onlosmakelijk verbonden mee zijn. En wie weet komen delen van de ontwikkelde technologie achter dit horloge wel terug in komende Android-producten.

Lees het laatste nieuws over Alphabet

Bron: Verily
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu