Stuur info vanuit Firefox naar je Android-toestel

Redactie
2 augustus 2010, 11:08
1 min leestijd
Stuur info vanuit Firefox naar je Android-toestel
send to phone firefox

In Android 2.2 zit een functie om teksten en berichtjes vanuit je browser naar je Android-telefoon te sturen. Je hebt er de Google Chrome to Phone Extension voor nodig en het werkte voorlopig alleen vanuit Google’s eigen Chrome-browser. De algemene benaming voor de dienst is trouwens Android Cloud to Device Messaging, want in feite is de functie niet aan Chrome gebonden. Andere browsers kunnen het ook opnemen. Bij Firefox is dat nu mogelijk: er is een niet-officiële Firefox-extensie uitgebracht met de naam ‘Send to phone’. Dit kun je gebruiken om content vanuit je desktopbrowser naar je Android-toestel te sturen. Je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld telefoonnummers, teksten van websites en linkjes naar webpagina’s naar je toestel te sturen.

Dat is handig als je bijvoorbeeld een routebeschrijving of een recept op je Android-toestel beschikbaar wilt hebben. Je kunt die info in je Android-browser opnieuw opzoeken, maar als je de info toch al voor je neus hebt op de desktop, is het wel zo makkelijk om even op de rechtermuisknop te klikken en ‘Send this text to Android’ te kiezen. Je kunt ook een linkje naar Google Maps sturen, een link naar een YouTube-video die je aan iemand wilt laten zien, of een stuk tekst. Dat tekstblok mag niet langer dan 1 kB zijn en komt in het clipboard van de telefoon terecht.

Lees verder na de advertentie.

send to phone chrome

‘Send to phone’ voegt een extra optie toe aan je contextafhankelijke menu, als je in Firefox op een linkje of tekst klikt. Maar zoals gezegd: het werkt alleen als je Froyo (Android 2.2) hebt, dus officieel alleen op de Nexus One en HTC Desire.

Downloaden: Send to Phone Firefox-extensie en Chrome to Phone (aparte Android-app vereist)
Bron: Unofficial Google Blog

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's