De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Super Mario Run vanaf 23 maart in de Play Store

Erwin Vogelaar
18 maart 2017, 13:17
2 min leestijd
Super Mario Run vanaf 23 maart in de Play Store

De Super Mario Run Android release vindt op 23 maart plaats. Dit is de tweede Nintendo-game voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run Android release

Super Mario Run voor Android heeft even op zich laten wachten, maar de smartphonegame van Nintendo zal vanaf 23 maart eindelijk via de Play Store te downloaden zijn. De game kwam in december al uit voor iOS. Super Mario Run is de tweede Nintendo-game voor Android, want eerder kwam Fire Emblem Heroes al uit. In Super Mario Run mogen we aan de slag met het bekendste personage dat Nintendo ooit gecreëerd heeft: Mario. Toch speelt de game net wat anders dan de vorige avonturen van de vrolijke loodgieter.

Als je ooit een 2d-game in de Mario-reeks gespeeld hebt, weet je ongeveer van je kunt verwachten. Mario rent van links naar rechts om het einde van de levels te bereiken terwijl hij zoveel mogelijk muntjes verzamelt. Ondertussen moet hij vijanden ontwijken of verslaan. In Super Mario Run blijft dit concept overeind, maar Mario rent al uit zichzelf. Het is aan jou om op het juiste moment te springen. Klinkt dit suf? Dat is het allerminst, want de levels worden steeds complexer waardoor timing zeer belangrijk wordt.

Wat de game zo tof maakt, is dat elk level op meerdere manieren uit te spelen is. Eerst kun je alle roze muntjes per level verzamelen, daarna de paarse en daarna de zwarte. Dit wordt steeds moeilijker, dus elk zwart muntje in elk level te pakken krijgen voelt bijna onmogelijk. Door de levels tot in de laatste pixel te beheersen, moet het echter lukken. Daarnaast kun je ook tegen versies van je vrienden racen om toads te verdienen, waarmee je het kasteel van Princess Peach kunt uitbouwen. De game is vanaf 23 maart dus te downloaden, maar je kunt je nu alvast vooraf registreren.

Vooraf registreren voor Super Mario Run in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu