De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Super Mario Run verschijnt ook voor Android

Thomas Haenen
8 september 2016, 8:34
2 min leestijd
Super Mario Run verschijnt ook voor Android

Super Mario Run zal ook voor Android verschijnen, zo maakte Nintendo vannacht bekend. Het is voor eerst dat de bekende platformheld ook op je smartphone speelbaar is.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run Android

Het is nog onbekend wanneer Super Mario Run voor Android verschijnt. Nintendo presenteerde het spel gisteren op het Apple-evenement voor de iPhone 7. Daarbij gaf Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, aan dat het spel als eerste op de iPhone zal verschijnen. Het spel is vanaf december beschikbaar voor iOS, maar het is onduidelijk of Android enkele dagen later aan de beurt is of pas in 2017.

SUPER MARIO RUN Gameplay

Met Super Mario Run brengt Nintendo de bekende platformheld naar smartphones. Om het spel geschikt te maken voor je mobieltje zal Mario automatisch rennen. Spelers tikken op het scherm om te springen en houden het ingedrukt om te voorkomen dat Mario recht in een vuurbal rent. Het spel wordt onderverdeeld in losse levels verspreid over vele werelden. Je krijgt een klein aantal levels gratis en met een eenmalige betaalde upgrade ontvang je de rest van de levels.

Het is zaak om de levels zo snel mogelijk én zo stijlvol mogelijk uit te spelen en tegelijkertijd zoveel mogelijk muntjes te verzamelen. In de speciale Battle Mode speel je tegen vrienden en onbekenden van over de hele wereld. Zo kun je strijden om de beste score te halen.

Nintendo-games voor smartphones

Nintendo maakte gisteren ook bekend dat er begin 2017 nog twee andere games zullen volgen: Fire Emblem en Animal Crossing. Oorspronkelijk zouden beide titels al eind dit jaar volgen, maar Nintendo heeft klaarblijkelijk besloten Super Mario Run iets meer naar voren te schuiven. Fire Emblem is een tactisch strategiespel, terwijl je in Animal Crossing een virtueel dorp verkent en bewoont en een huisje kunt inrichten met je eigen meubels.

Nintendo is één van de bekendste gameontwikkelaars ter wereld. Met spellen als Mario, Zelda en Wii Sports veroverde het bedrijf miljoenen spelers wereldwijd in de afgelopen dertig jaar. Het Japanse bedrijf stapte begin dit jaar voor het eerst in de mobiele markt met Miitomo. In deze applicatie konden gebruikers met Nintendo’s bekende Mii’s berichten naar elkaar versturen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu