Super Mario Run komt later naar Android uit vrees voor illegale downloads

Thomas Haenen
9 december 2016, 15:10
2 min leestijd
Super Mario Run komt later naar Android uit vrees voor illegale downloads

Super Mario Run is vanaf volgende week beschikbaar voor de iPhone, maar komt pas begin volgend jaar naar Android. Volgens Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, komt dat omdat Android niet veilig genoeg is.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run illegaal

Nintendo maakte vandaag bekend dat je Super Mario Run enkel online kunt spelen. De oorzaak: het bedrijf wil er zeker van zijn dat consumenten een legale, officiële betaalde versie van het spel spelen. Alleen met een actieve internetverbinding kan Nintendo namelijk verifiëren dat je een legale versie van het spel in je bezit hebt.

Dat is ook de reden dat de Android-versie wat langer op zich laat wachten, aldus Shigeru Miyamoto in een interview met Mashable. “De beveiliging is een van redenen dat iPhone en iOS onze prioriteit hadden,” aldus Miyamoto. “Met hoe het ontwikkelen van apps nu werkt is het voor ons belangrijk om verzekerd te zijn van beveiliging.”

Als de interviewer vraagt of met beveiliging het risico op piraterij bedoelt, bevestigt Miyamoto dat. Hoewel Android nooit bij naam genoemd wordt in het interview, is duidelijk dat de ontwikkelaar naar het besturingssysteem van Google verwijst. De Android-versie van Super Mario Run verschijnt namelijk pas ergens in de loop van volgend jaar; een precieze releasedatum is onbekend.

Android is relatief open, waardoor het makkelijk is om illegale versies van apps te installeren. Gebruikers kunnen zelf een installatiebestand downloaden en vervolgens dat apk-bestand installeren op een Android-smartphone.

Toch is niet helemaal duidelijk waarom Nintendo en Miyamoto bang zijn voor problemen met Android. Het bedrijf brengt het spel sowieso al gratis uit als probeerversie. Als spelers de volledige game willen, moeten ze daarvoor eenmalig 10 euro betalen. Die aankoop moet in de app gemaakt worden en vereist bovendien een continu actieve onlineverbinding. Daarmee heeft Nintendo al direct een vrij goede beveiliging waarmee het veel van de piraterijrisico’s op Android vermijdt.

Lees het laatste nieuws over Super Mario Run

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu