Deze 6 dingen moet je weten over Super Mario Run voor Android

Erwin Vogelaar
2 januari 2017, 19:15
4 min leestijd
Deze 6 dingen moet je weten over Super Mario Run voor Android

Het zal niet lang meer duren tot de eerste game van Nintendo in de Play Store beschikbaar wordt. In dit artikel lees je wat je kunt verwachten van Super Mario Run voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Super Mario Run voor Android

Toen Super Mario Run vorige maand voor iOS verscheen, kreeg de game een hoop negatieve recensies in de App Store. Veel van deze kritiek kwam doordat spelers van te voren niet goed wisten wat het voor game is. Omdat we verwachten dat de game op Android nog meer moeite gaat krijgen, onder andere door het hoge prijskaartje, willen we alvast wat duidelijkheid bieden. Dit zijn de dingen die je kunt verwachten van Super Mario Run voor Android.

1. De game kost 10 euro

Games in de Play Store worden vaak gratis aangeboden met een hoop reclames, want anders worden ze illegaal gedownload en krijgen de makers geen geld. Hoewel er absoluut games zijn die direct een aardig prijskaartje vragen en daar succesvol in zijn, zoals Minecraft, werkt dit verdienmodel maar bij een zeer klein aantal titels. Dat Super Mario Run dus 9,99 euro gaat kosten is even schrikken.

Die prijs zie je er niet direct vanaf. De game is namelijk helemaal gratis te downloaden. Doe je dit, dan krijg je toegang tot de eerste drie levels om te proberen. Wil je echter meer spelen, dan moet je direct de volledige game kopen voor 9,99 euro.

2. Je moet altijd online zijn

Om te kunnen spelen, moet je constant verbonden zijn met internet. Dit is een beveiliging van Nintendo, zodat de game niet illegaal gedownload en gespeeld wordt. Dit betekent echter ook dat je niet overal kunt spelen. In het vliegtuig enkele potjes doen als er geen internetverbinding aanwezig is, hoort er dus niet bij.

super mario run voor android

3. Mario doet veel vanzelf

Super Mario Run is geen traditionele Super Mario-game. Allereerst rent Mario al automatisch naar rechts. Dit kun je niet stoppen. Als de loodgieter een kleine vijand, groene buis of ander obstakel tegenkomt, dan hopt hij er gewoon overheen. Een Goomba of Koopa vormt geen gevaar meer. Het enige dat je als speler kunt doen, is springen door op het scherm te tikken. Met deze simpele opzet is echter meer mogelijk dan je zou verwachten.

4. Super Mario Run heeft maar 24 levels

Als je de game koopt om even lekker door de levels heen te gaan en de prinses te redden, dan ben je er al snel klaar mee. Super Mario Run heeft namelijk 24 levels waar je, mits je een beetje handig bent, zo doorheen fietst. Dit is echter niet waar de game voor gebouwd is.

Elk level heeft vijf roze muntjes om te verzamelen. Deze moet je alle vijf in één run te pakken krijgen. Daarna worden er vijf paarse muntjes op andere plekken in het level gezet. Heb je deze te pakken, dan moet je het level nogmaals doorlopen terwijl je de vijf zeer lastig geplaatste zwarte muntjes pakt. Dit is zo moeilijk, dat je de levels tot in de kleinste details moet meesteren. Een level is dus veel meer dan een veld waar je een keertje doorheen holt.

5. De game is de prijs waard

We hebben de afgelopen tijd de iOS-versie al getest en geloof ons: de game is goed. Voornamelijk door die 24 uitstekend ontworpen levels die je op drie verschillende niveaus moet meesteren. Daarnaast kun je racen tegen de ghosts van je vrienden en dat is ook erg leuk. Je kunt tevens korte minigames doen als je jouw koninkrijk hebt uitgebreid met de juiste gebouwen, maar daar moet je niet teveel van verwachten. Of de game de prijs waard is, ligt er natuurlijk aan of dit je trekt, maar aan de kwaliteit ligt het in ieder geval niet.

super mario run voor android

Daarbij moet je jezelf ook bedenken dat je voor die tien euro de volledige game krijgt. Je hebt geen advertenties en in-game aankopen. Je hebt alles wat de game is. Dit in tegenstelling tot games die gratis aangeboden worden en waar je mogelijk telkens een euro in stopt. Uiteindelijk kom je ongeveer op hetzelfde bedrag voor dezelfde speeltijd uit. Omdat je het nu in één keer uitgeeft, is het even schrikken.

6. Download alleen van de Play Store

Wil je Super Mario Run voor Android spelen, download dan alleen de officiële versie van Nintendo in de Play Store . Deze kun je via onderstaande link vinden. De game is op het moment van schrijven nog niet verkrijgbaar, maar je kunt je wel alvast inschrijven. Als je een andere versie downloadt, bijvoorbeeld een apk-bestand van een onbekende website, dan is er een grote kans dat je jouw toestel schade aandoet.

Vind Super Mario Run in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu