De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Superbook verandert je Android-smartphone in een laptop

Thomas Haenen
22 augustus 2016, 12:02
2 min leestijd
Superbook verandert je Android-smartphone in een laptop

De Superbook heeft in één maand tijd bijna drie miljoen dollar opgehaald op Kickstarter en is daarmee een van de succesvolste crowdfundingacties van dit jaar. Deze opvallende accessoire verandert je Android-smartphone in een laptop en is verkrijgbaar vanaf 99 dollar.

Lees verder na de advertentie.

Superbook laptop

Andromium, het team achter de Superbook laptop, lanceerde de Kickstarter-campagne op 21 juli met een doel van 50.000 dollar. Dat werd snel behaald: nauwelijks een uur later was er al meer dan 100.000 dollar aan bestellingen geplaatst. Dit weekend werd de campagne afgesloten met 16.372 ‘backers’ die samen bijna drie miljoen dollar toegezegd hebben. Daarmee is het de succesvolste Kickstarter op technologiegebied ooit, aldus Andromium.

Superbook laptop

Met het hoge bedrag zijn ook verschillende stretch goals gepasseerd. De Superbook zal daardoor worden geleverd met een extra usb-poort, een grotere accu en een laptophoes. Daarnaast wordt er een variant uitgebracht met een hogere resolutie en een toetsenbord waarvan de toetsen oplichten. Het team zegt de Superbook vanaf januari 2017 te kunnen leveren.
De Superbook zelf is in feite niets meer dan een laptop met bijna geen hardware aan de binnenkant. Het apparaat heeft een 11,6 inch-scherm, een toetsenbord en een touchpad, maar daar blijft het ook bij. Deze laptop komt namelijk pas tot leven als je je Android-telefoon aansluit.

Zodra je smartphone via de usb-poort is aangesloten, kun je de apps op je telefoon op het grotere scherm gebruiken. Deze worden in vensters weergegeven, wat multitasken makkelijker moet maken. Ook kun je gemakkelijk door je foto’s en andere bestanden browsen. De Superbook laptop gebruikt de hardwarekracht en internetverbinding van je smartphone, maar krijgt daar wel iets voor terug. De laptopbehuizing heeft namelijk wel een accu ingebouwd die acht uur mee zou moeten gaan. En zo lang je telefoon aangesloten zit, wordt hij tegelijkertijd ook opgeladen.

Volgens Andromium, het bedrijf achter de Superbook, werkt het apparaat met vrijwel elk Android-toestel. Er zijn enkele beperkingen: je toestel moet minimaal op Android 5.0 lopen en een dualcore-processor hebben met 1,5GB werkgeheugen of meer. Vrijwel elke smartphone die het afgelopen jaar verschenen is zou aan die eisen moeten voldoen.

Superbook bestellen

Inclusief verzendkosten betaalde je zo’n 120 euro voor de goedkoopste variant van de Superbook. Bestellen kon alleen via Kickstarter, maar de accessoire zal op een later moment ook leverbaar zijn bij andere winkels. Consumenten kunnen ook kiezen voor een Superbook Special van omgerekend zo’n 170 euro. Voor dat bedrag krijg je een houder voor je smartphone, enkele extra kabels en de keuze uit een blauw model.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: Kickstarter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu