De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Ideaal: met deze accu is je smartphone binnen een minuut opgeladen

Redactie
12 mei 2014, 19:44
1 min leestijd
Ideaal: met deze accu is je smartphone binnen een minuut opgeladen
supercondensator accu

Wetenschappers hebben een supercondensator accu ontwikkeld met een hogere capaciteit die binnen een minuut kan worden opgeladen. De wetenschappers, afkomstig van de universiteiten in de Verenigde Staten, China en Singapore, melden dat de supercondensator accu net zo veel energie kan opslaan als lithium ion-accu’s, de batterijen die op dit moment in smartphones en tablets worden gebruikt.

Een supercondensator accu heeft echter als voordeel dat ze veel sneller kunnen worden opgeladen, waarbij de grootte van een smartphone-accu gemiddeld binnen één minuut weer van energie kan worden voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Supercondensator accu’s

De supercondensator accu, die gemaakt is van speciale koolstofnanobuisjes, kan volgens de onderzoekers op grote schaal worden geproduceerd. Voorheen waren dergelijke accu’s altijd van zeer weinig opslag voor energie voorzien, waardoor dergelijke accu’s niet in gebruik konden worden genomen. De nieuwe accu biedt opslag dat vergelijkbaar is met een normale accu van 500 mAh. Dat is nog steeds niet genoeg, maar al wel een enorme stap voorwaarts.

De koolstofnanobuisjes van supercondensator accu’s zouden ook in draagbare elektronica kunnen worden ‘geweven’, zoals het polsbandje van een horloge. Dit zou betekenen dat de accu echt in de wearable wordt geïntegreerd.

(Via / foto via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu