Root-app SuperSU krijgt ondersteuning voor Android N

Gijs Ettes
14 maart 2016, 9:18
1 min leestijd
Root-app SuperSU krijgt ondersteuning voor Android N

Chainfire heeft een bètaversie van SuperSU met Android N-ondersteuning beschikbaar gesteld. Met de app krijgen gebruikers root-toegang, zodat  ze meer rechten hebben  voor bijvoorbeeld het maken van back-ups of het aanpassen van hun kloksnelheid.

Lees verder na de advertentie.

SuperSU Android N-ondersteuning

De bètaversie van SuperSU is alleen beschikbaar via het XDA Developers forum en dus niet in Google Play. De van oorsprong Nederlandse  ontwikkelaar Chainfire heeft de app vooralsnog alleen op de Nexus 5X getest, dus het is goed mogelijk dat je je toestel opnieuw moet flashen omdat je tegen problemen aanloopt. In dat geval kun je beter de reacties van andere gebruikers afwachten, die overigens overwegend positief zijn. De benodigde bestanden om je Nexus 5X, 6P, 6 of 9 te rooten vind je op deze pagina. Lees meer over rooten en de beste root-apps in ons uitgebreide dossier.

De versie van SuperSU die in Google Play staat, heeft ondersteuning voor Android Marshmallow. De gratis app bevat in principe alle opties die je nodig hebt, waaronder de mogelijkheid om de root (tijdelijk) ongedaan te maken. Handig als je je smartphone of tablet ter reparatie opstuurt naar de fabrikant. De betaalde Pro-versie heeft enkele aanvullende opties, zoals  de optie  om de applicatie zelf of andere apps met een pincode te beveiligen.

Lees het laatste nieuws over Android N

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu