De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze Oppo-snellader zit je smartphone-accu binnen een halfuur vol

Michel van 't Klaphek
19 september 2019, 15:51
2 min leestijd
Met deze Oppo-snellader zit je smartphone-accu binnen een halfuur vol

Oppo, het moederbedrijf van OnePlus, heeft een 65 Watt-snellader gepresenteerd. Hierdoor zit de accu van een gemiddelde Android-smartphone binnen een halfuur vol.

Lees verder na de advertentie.

SuperVOOC 2.0 officieel: een volle accu in 30 minuten

Snelladen zorgt ervoor dat je smartphone minder lang aan de oplader hoeft. De Samsung Galaxy S10 ondersteunt bijvoorbeeld 15 Watt-snelladen en de OnePlus 7 Pro kan maximaal 30 Watt aan. De Samsung Galaxy Note 10 Plus spande tot nu toe de kroon met zijn 45 Watt. Dat het altijd sneller kan bewijst Oppo.

Oppo SuperVOOC 4.0

De Chinese fabrikant heeft namelijk SuperVOOC 2.0 aangekondigd. Deze 65 Watt-snellader zorgt ervoor dat een gemiddelde Android-smartphone (met 4000 mAh-accu) binnen een halfuur compleet vol zit. Heb je haast? Dan dit de accu binnen 5 minuten voor 27 procent vol. Oppo claimt hierbij dat er geen risico op oververhitting ontstaat.

Om deze gigantische snelheden te behalen maakt SuperVOOC 2.0 gebruik van galliumnitride, een halfgeleider die energie heel efficiënt kan verplaatsen. Ook zegt Oppo dat de snellader een stuk veiliger is dan zijn voorganger. De Reno Ace, een Oppo-telefoon die later aangekondigd wordt, krijgt de primeur. Of deze smartphone ook naar Nederland komt is nog onduidelijk.

Lees ook: Interview met Oppo: ‘Geen plannen voor een Android One-smartphone’

Twee andere snelladers aangekondigd

Daarnaast heeft Oppo nog twee andere snellaad-technieken aangekondigd. VOOC 4.0 laadt op met een vermogen van 30 Watt waardoor een telefoon met 4000 mAh-accu binnen 67 minuten helemaal vol zit. De draadloze variant, VOOC Flash Charge, heeft hier 80 minuten voor nodig. Dit komt omdat er bij draadloos opladen altijd meer energie verloren gaat dan wanneer de stroom via een kabeltje verplaatst wordt.

Ben je niet bekend met Oppo? Dat is niet gek. In Nederland is het bedrijf een nieuwkomer. Waarschijnlijk ben je wel bekend met OnePlus, waarvan Oppo het moederbedrijf is. Dankzij deze relatie ‘lenen’ de firma’s regelmatig nieuwe technieken en functies van elkaar. Waarschijnlijk brengt OnePlus in de toekomst daarom ook een telefoon met 65 Watt-snellader uit.

Op 26 september wordt de OnePlus 7T (Pro) gepresenteerd. Het gonst al maanden van de geruchten over dit toestel, maar we hebben nog niets gehoord over een eventuele snellader. Ga er echter maar niet vanuit dat dit toestel al 65 Watt ondersteunt.

Lees het laatste nieuws over Oppo

Bron: Oppo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu