De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Synchronisatieprobleem SwiftKey nu opgelost

Erwin Vogelaar
9 augustus 2016, 19:08
2 min leestijd
Synchronisatieprobleem SwiftKey nu opgelost

Het grote synchronisatieprobleem van SwiftKey, waarbij gebruikers de voorspellingen van andere mensen te zien kregen, is nu opgelost. Met de nieuwste update staat synchronisatie weer aan.

Lees verder na de advertentie.

SwiftKey cloudsynchronisatie

Eind juli kwam SwiftKey in het nieuws, omdat sommige mensen de data van andere SwiftKey-gebruikers voorgeschoteld kregen als voorspellingen. Het toetsenbord voor Android slaat namelijk je typgedrag op, zodat het suggesties kan doen voor het volgende woord dat je gaat typen. Deze suggesties kwamen in SwiftKey plots van andere mensen. Zo kreeg de een een vreemd e-mailadres voorgeschoteld als voorspelling, terwijl de ander voorspellingen kreeg in een vreemde taal.

Het bleek te gaan om een probleem in de cloudsynchronisatieservice van SwiftKey, waardoor het bedrijf heeft besloten deze dienst compleet stop te zetten. Inmiddels wordt er een update uitgerold waardoor de functie weer gewoon werkt.

swiftkey cloudsynchronisatie

Met deze SwiftKey cloudsynchronisatie is het voor gebruikers bijvoorbeeld mogelijk om de data van de app over te zetten naar een nieuw toestel. De afgelopen weken kon dit dus niet meer. Het is echter logisch dat SwiftKey deze functie tijdelijk offline heeft gezet, omdat de app een hoop persoonlijke informatie kan bevatten. Zo kun je instellen dat de app meeleest met bijvoorbeeld je social media-berichten, maar ook al je e-mails. Hierdoor kan SwiftKey beter voorspellen wat je wil gaan typen.

De update gaat in dit geval om versie 6.3.9.79. Het kan zijn dat de update wat traag uitrolt, omdat niet iedereen deze versie al binnenkrijgt via de Play Store. Werkt synchronisatie dus nog niet, dan zul je binnenkort de update krijgen. Zorg er in ieder geval voor dat je de nieuwste versie van de app downloadt in de Play Store. Dat kan via deze link. Ben je echter helemaal klaar met SwiftKey door deze fout, dan kun je ook onze lijst met de beste SwiftKey-alternatieven bekijken. Er staan namelijk nog meer goede Android-toetsenborden in de Play Store.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu