De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

SwiftKey zet cloudsynchronisatie uit vanwege datalek

Erwin Vogelaar
30 juli 2016, 9:41
2 min leestijd
SwiftKey zet cloudsynchronisatie uit vanwege datalek

SwiftKey heeft zijn cloudsynchronisatieservice stopgezet, omdat sommige gebruikers de data van andere SwiftKey-gebruikers voorgeschoteld krijgen als voorspellingen.

Lees verder na de advertentie.

SwiftKey synchronisatie

SwiftKey heeft tijdelijk zijn cloudsynchronisatie stopgezet en maakt een update voor het toetsenbord. Dit is het gevolg van een datalek in de app. Meerdere gebruikers melden namelijk dat ze de informatie van andere mensen zien als voorspellingen tijdens het typen. De ene gebruiker kreeg een onbekend e-mailadres als voorspelling, terwijl een ander weer voorspellingen kreeg in een vreemde taal. Een SwiftKey-gebruiker kreeg zelfs een e-mail van een onbekend persoon die zijn e-mailadres gesuggereerd kreeg bij het inloggen op SwiftKey.

swiftkey synchronisatie

SwiftKey heeft toegang tot veel persoonlijke informatie, omdat je kunt instellen dat de app meeleest met bijvoorbeeld je e-mails en social mediaberichten, om zo beter te voorspellen wat je gaat typen. Je wil niet dat deze informatie in de handen van iemand anders komt te liggen.

SwiftKey stelt dat er maar enkele gevallen zijn waarbij men de voorspellingen van andere gebruikers krijgt. Tevens stelt het bedrijf dat er geen beveiligingsprobleem bestaat, omdat er geen wachtwoorden en dergelijke worden gedeeld. Toch heeft het bedrijf de cloudsynchronisatie tijdelijk uitgezet. Met deze service is het mogelijk om de data van SwiftKey tussen meerdere toestellen te synchroniseren, maar dat gebeurde dus met meer toestellen dan die van jezelf.

SwiftKey-alternatieven

SwiftKey-gebruikers zijn niet blij met het stopzetten van de synchronisatie, want ze hebben nu onder andere problemen om data van een oude naar een nieuwe smartphone over te zetten. SwiftKey heeft nog niet laten weten wanneer de functie weer aangezet wordt. Wil je graag overstappen naar een ander toetsenbord, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Voor tips verwijzen we je graag door naar ons artikel over de beste SwiftKey-alternatieven. Hier vind je onder andere het Google-toetsenbord, Swype, TouchPal, Fleksy en meer. Genoeg keuze dus.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu