Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Swipify: Android Wear launcher laat je simpel apps opstarten

Gijs Ettes
28 juli 2014, 12:45
1 min leestijd
Swipify: Android Wear launcher laat je simpel apps opstarten
Swipify

Het interessante aan Android Wear is het feit dat er dagelijks nieuwe applicaties voor het platform verschijnen. Zoals je kunt zien in ons onlangs bijgewerkte overzicht met Android Wear apps kun je nu al gamen, browsen, notities maken en tweets versturen met je smartwatch. Google heeft geprobeerd om de navigatie binnen Wear zo simpel mogelijk te maken, maar volgens de makers van Swipify kon het nog wat gemakkelijker.

Swipify is niet de eerste Android Wear launcher – eerder maakten we immers al kennis met de uitstekende Wear Mini launcher – maar wel de meest unieke. Na installatie kun je een regulier snelmenu tevoorschijn toveren door van links naar rechts te swipen en een cirkelvormig menu met de apps die je het meest gebruikt middels een veeg naar links. Zodra je je vinger boven de gewenste app loslaat, wordt deze gestart.

Lees verder na de advertentie.

Swipify toont recente apps en vrij werkgeheugen

swipify download

Met Swipify is het daardoor mogelijk om sneller apps te starten die je regelmatig gebruikt, al hapert het snelmenu vooralsnog behoorlijk. Dit reden hiervoor is dat de huidige versie nog een bèta betreft. Wel handig is dat het cirkelvormige snelmenu toont hoeveel MB’s aan werkgeheugen nog beschikbaar zijn. Het traditionele menu dat met een swipe naar rechts is te openen, geeft je daarnaast de optie om de helderheid aan te passen.

Wat Android Wear launchers betreft geven we voorlopig echter de voorkeur aan Wear Mini launcher. Deze biedt weliswaar geen kek cirkelvormig menu, maar werkt sneller. Als je Swipify toch wilt proberen: via onderstaande link is de app gratis te downloaden.

Download Swipify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu