Nederlandse app Swopey maakt telefoondata overzetten makkelijk

Jarno Stinissen
9 februari 2016, 16:08
2 min leestijd
Nederlandse app Swopey maakt telefoondata overzetten makkelijk

Een nieuwe smartphone voor het eerst gebruiken is altijd leuk, maar de data van je oude smartphone overzetten meestal niet. Het Nederlandse bedrijf Swopey brengt daar verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Veel fabrikanten maken het overzetten van data tussen hun eigen modellen vaak makkelijk. Het bedrijf  Swopey heeft een programma ontwikkeld voor op je computer (Windows en Mac) waardoor het mogelijk is om op een makkelijke manier bestanden uit te wisselen tussen smartphones met verschillende besturingssysteem. De bètaversie van de software vind je hier.

Hoe het werkt

Wanneer je het programma  opstart, zal het vragen om je nieuwe en oude smartphone via de usb-poorten van je pc aan te sluiten. Het programma ondersteunt op dit moment Android, iOS en Windows Phone (let op dat de nieuwste drivers van beide smartphones zijn geïnstalleerd).

Swopey detecteert het model en vraagt welke bestanden je precies wilt overnemen. Het soort bestanden dat je kunt overnemen verschilt per besturingssysteem. Op dit moment biedt Android-naar-Android de meeste opties, waarbij je kunt denken aan contacten, foto’s, notities en muziek. De opties zijn  onderverdeeld in: phone, popular en media.  Nadat alle stappen gevolgd zijn, zet Swopey alle data over op je nieuwe smartphone, en geeft daarna nog een overzicht hoeveel bestanden per categorie zijn overgezet.

Swopey zelf testen

Swopey is gratis te downloaden op de gelijknamige website. Op dit moment bevindt de software zich nog in de bètafase, waardoor je er niets voor hoeft te betalen.  De uiteindelijke versie van Swopey zal 4,99 euro kosten per data-overdracht, ook wel ‘token’ genoemd.  De software  trekt momenteel veel aandacht van retailers en providers. Met Swopey kunnen zij het voor klanten makkelijker maken om thuis of in de winkel data over te zetten van de ene naar de andere smartphone. Zo is je nieuwe toestel al up-to-date voordat je de winkel uit loopt.

Lees ook: Apple brengt overstap-app Move to iOS uit voor Android

Bron: Swopey
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu