Placeholder

Hoewel dit bericht (nog) niet veel met Android te maken heeft is het toch interessant om te vermelden. Swype is namelijk een nieuwe techniek die het gemakkelijk maakt om met smartphones berichten te typen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

T9 maakte het mogelijk om op intuïtieve wijze berichten te typen met de oudere generatie mobiele telefoons. T9 herkent het woord dat de gebruiker probeert te typen en vult het woord aan. Zo was het mogelijk voor een beetje kundige sms-er om 50 woorden per minuut te typen.

Swype is van dezelfde makers als T9 en maakt gebruik van het virtuele toetsenbord dat verschijnt op de laatste generatie smartphones wanneer iemand een bericht wil typen. In plaats van het één voor één aantikken van de letters is het mogelijk om een lijn te trekken van letter naar letter. Swype herkent welk woord de gebruiker probeert te vormen en vult het aan. De snelheid waarmee een bericht getypt kan worden wordt drastisch verhoogd. Bekijk de onderstaande video voor een demonstratie.

Cliff Kushier, oprichter van Swype, geeft aan dat Swype binnenkort beschikbaar wordt voor Windows Mobile en dat ze bezig zijn met andere platformen. Grote kans dat Android een van de platformen is waar Swype binnenkort op te bewonderen is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.