Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Symantec: ‘Android-malware miljoenen keren gedownload’

Redactie
28 januari 2012, 17:27
1 min leestijd
Symantec: ‘Android-malware miljoenen keren gedownload’
Symantec: 'Android-malware miljoenen keren gedownload'

Symantec heeft dertien apps aangetroffen in de Android Market die zijn besmet met malware. Deze apps zouden tussen de één en vijf miljoen keer zijn gedownload. De besmette apps maken gebruik van Android.Counterklank, een trojan die gebruikersinformatie steelt en verstuurt. Het zou voornamelijk om games gaan. Sommige applicaties zijn op het moment van schrijven nog in de Android Market te vinden.

Volgens Symanctec zijn de besmette apps te herkennen door een zoek-icoontje bovenin het homescreen terwijl ze draaien. In totaal zijn er drie ontwikkelaars gevonden die besmette apps in de Anroid Market hebben geplaatst:iApps7 Inc, Ogre Games en redmicapps. De complete lijst met besmette apps is hieronder te vinden.

Lees verder na de advertentie.

Android.Counterklank is een gewijzigde versie van Android.Tonclank, een bot die commando’s kan ontvangen om bepaalde acties uit te voeren. Deze is echter niet zo gevaarlijk als Android.Counterklank. Omdat in de Android Market zonder controle apps geplaatst kunnen worden is het mogelijk dat dergelijke malware zich kan verspreiden. Heb je één van de onderstaande apps geïnstalleerd dan kan je het beste je telefoon wissen en je wachtwoorden wijzigen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu