Symbian staat open voor samenwerking met Google

Redactie
19 juli 2008, 5:45
1 min leestijd

Symbian, het besturingssysteem voor mobiele telefoons dat recentelijk is opgekocht door Nokia, lijkt een geduchte concurrent voor Google en het Android platform. Echter nu blijkt dat de CEO van Symbian, Nigel Cliford, wel warm loopt voor een samenwerking met Google.


Zo melde Cliford tijdens een persconferentie in Tokyo het volgende: “If there is an opportunity, we will be happy to collaborate with them. And that could be on the application level or that could be on the more fundamental operating system level.” Symbian en Google werken nu al samen aan verschillende applicaties maar een samenwerking op het niveau van besturingssystemen kan een grote verschuiving in de markt teweeg brengen. Een fusie tussen beide mobiele besturingssystemen (Symbian en Android) zorgt ervoor dat een groot deel van de toekomstige markt bezet zal zijn door deze samenwerking.

Lees verder na de advertentie.

Momenteel zijn de twee besturingssystemen op technisch niveau niet samen te voegen dus ligt dit ook niet voor de hand. Er wordt zelfs gespeculeerd dat Cliford deze uitspraken doet om Google warm te houden voor Symbian en niet zozeer om een directe fusie tussen de twee besturingssystemen te forceren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu