De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

HTC wil in 2015 van jouw smartphone ook een spiegelreflexcamera maken

Redactie
18 april 2014, 13:42
1 min leestijd
HTC wil in 2015 van jouw smartphone ook een spiegelreflexcamera maken
Symon Whitehorn

Symon Whitehorn, camera-expert bij HTC, zegt dat het Taiwanese bedrijf in 2015 een smartphone – mogelijk de opvolger van de HTC One – op de markt wil brengen met een optische zoom-camera, waardoor het gat met professionele camera’s steeds kleiner wordt. Een optische zoom-camera zoomt in door de lenzen te verschuiven. Op dit moment zoomen alle smartphones en veel compactcamera’s in door het gebruik van software, waarbij de fotokwaliteit grotendeels wordt verminderd. Veel smartphones hebben namelijk veel megapixels zodat de gebruiker kan inzoomen zonder dat er te veel kwaliteit verloren gaat. Bij een optische zoom zijn veel minder megapixels nodig omdat je altijd met de volle kwaliteit kunt fotografen.

Lees verder na de advertentie.

Symon Whitehorn gaat de strijd aan

Spiegelreflexcamera’s gebruiken maken eigenlijk altijd gebruik van optische zoom. Zo kunnen zij de lenzen verwisselen om zo de beste foto te maken. Hoewel HTC dat aspect nog niet aan smartphones wil gaan toevoegen, wil hij een optische zoom integreren waarmee gebruikers ook tijdens het inzoomen nog foto’s van hoge kwaliteit kunnen maken. Het aantal megapixels zou vervolgens minder kunnen worden, omdat de kwaliteit bij een ingezoomde foto niet achteruit gaat.

Eerder verminderde HTC al het aantal megapixels naar 4, maar liet de lens wel veel meer licht opnemen dan bij een normale smartphone. Deze technologie wordt ultrapixel genoemd. “Twee jaar geleden zou ik mogelijk zeggen dat smartphones nooit de professionele camera zouden vervangen. Daar ben ik echter nu niet meer zo zeker van “, aldus Symon Whitehorn. “Het gat tussen smartphones en professionele camera’s wordt in ieder geval veel kleiner.”

Lees meer over HTC

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu